Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Neamt » Alexandru Cel Bun » Cazare Alexandru Cel Bun » Obiective turistice » Manastirea Bisericani
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea Bisericani

Manastirea Bisericani

 

Manastirea Bisericani se afla pe drumul dintre Piatra Neamt si Bicaz, intre manastirile Bistrita si Pângăraţi. A fost intemeiata in 1498 de catre Iosif Sebastian, fost calugar al Manastirii Bistrita, vechea ctitorie a lui Alexandru cel Bun. 
 
Calugarul Iosif a plecat de la Bistrita in Tara Sfanta. S-a nevoit acolo, intr-o pestera din Valea Iordanului, unde a strans in jurul sau saptesprezece discipoli – cinsprezece romani si doi greci. Dupa invazia arabilor a revenit impreuna cu discipolii la Manastirea Bistrita. A plecat iar de aici sub Dealul Pietrosu aflat in apropiere, dorind sa poata liturghisi in voie, neintrerupt, dupa cum era randuiala slujbelor continue de la Manastirea Studion din Constantinopol. Din pricina aceasta li s-a spus “bisericosi” - de unde si denumirea manastirii - “Bisericani”. 
 
In 1499, la o navalire pagana, fratii “bisericosi” au vrut sa plece din nou, de data aceasta catre Muntele Athos – in “gradina Maicii Domnului”. Fecioara Maria li s-a aratat insa dintr-un stejar cerandu-le sa nu plece de pe aceste meleaguri. “Si aici este gradina mea”, le-a spus Maica Domnului. Traditia spune ca pustnicii au gasit in scorbura stejarului o icoana facatoare de minuni care s-a pastrat pana astazi: Icoana Maicii Domnului din Stejar. 
 
Sfantul Cuvios Iosif de la Bisericani si ucenicii sai au ramas si au ridicat o bisericuta de lemn. Stefanita Voda (1517-1527), nepotul lui Stefan cel Mare, a zidit aici prima biserica de piatra. In apropiere, intr-o grota din “Muntele lui Simon”, s-a retras in secolul XVII un alt sfant pe care l-a dat aceasta manastire - Sfantul Cuvios Chiriac. El a trait timp de saizeci de ani in aceasta grota cunoscuta astazi ca Pestera Sfantului Chiriac de la Bisericani.  
 
La sfarsitul secolului XVIII, Manastirea Bisericani ajunsese vestita, cu peste 100 de monahi, rivalizand cu Manastirea Bistrita. A fost pradata insa la 1821, cand cu rascoala Eteriei. Dupa secularizare a devenit penitenciar, apoi sanatoriu TBC. A redevenit manastire in 1991.
 
Paraclisul manastirii adaposteste moastele Sfintilor Iosif si Chiriac de la Bisericani, sarbatoriti la 1 octombrie, cand este praznuit “Acoperamantul Maicii Domnului”.
 
In apropiere sunt manastirile Bistrita si Pângăraţi. 
 
Localizare. Manastirea Bisericani se afla la 12 km vest de Piatra Neamt, in satul Scaricica, com. Alexandru cel Bun, judetul Neamt. La manastire se ajunge din drumul care uneste Piatra Neamt de Bicaz. In dreptul primariei Viisoara (Alexandru cel Bun) se face la dreapta spre satul Scaricica si sanatoriul Bisericani.
 
Coordonate GPS: 46.9560, 26.2402
 
Informatii suplimentare la tel. 0233.241.721.
 
+ Toate informatiile
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava) Muzeul de Istorie din Siret (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Rasfoiti online ultima editie a Catalogului Pensiunilor din Romania!
Manastirea Bisericani

Cazare la pensiune si TRIPDor.ro va ofera posibilitatea de a rasfoi cea mai noua versiune a Catalogului Pensiunilor din Romania.

» Mai mult
Inscrieri în proiectul MICESA de dezvoltare a antreprenoriatului din Alba Iulia
Manastirea Bisericani

Persoanele interesate de participarea la componenta de antreprenoriat a proiectului (conferință de motivare antreprenorială, cursuri ANC de Inițiere în Competențe antreprenoriale, Programe de educație e-Learning, sesiuni de consultanță/consiliere și concurs planuri de afaceri din cadrul proiectului) vor contacta consultantul antreprenorial FNTM din Alba-Iulia.

» Mai mult
Sfântul Nicolae - hramul primelor necropole domnești din Muntenia și Moldova
Manastirea Bisericani

În bisericile Sfântul Nicolae a Mănăstirii Bogdana din Rădăuți și Sfântul Nicolae Domnesc de la Curtea de Argeș au fost îngropați spre veșnică odihnă primii domnitori moldoveni și munteni.

» Mai mult
Concursuri de alergare montana in 2018
Manastirea Bisericani

Alergatorii Sabin Vasile si Emanuel Trandafir au intocmit o lista de concursuri de alergare montana din 2018. Powered by TRIPDor

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

29 ian 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

29 ian 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

29 ian 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

29 ian 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

29 ian 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul