Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Muntenia » Judet Ialomita » Alexeni » Cazare Alexeni » Obiective turistice » Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Ialomita
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Ialomita

Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Ialomita

 

Muzeul National al Agriculturii este situat in Slobozia, fiind infiintat la initiativa fostului director Razvan Ciuca in ziua de 25 a lunii martie din anul 1996 si este singurul muzeu de acest tip din tara noastra. Pe langa cladirea principala destinata expozitiilor, muzeul are multiple unitati in are liber si anexe.
 
 Muzeul National al Agriculturii are ca obiect de activitate istoria agriculturii, antropologia agrara si arheologia industrial specifica de pe tot cuprinsul tarii. Muzeul are 3 compartimente: primul este cu documentare-colectii si relatii cu publicul; cel de-al doilea este despre restaurare-conservare-foto sic el de-al treilea financiar-contabil-administrativ.
 
Din patrimoniul muzeului fac parte:
 
1. Biserica de lemn “Poiana”- monument istoric si de arhitectura, ce a fost transferata si salvata in Muzeul National al Agriculturii in anul 2000. Constructia are hramul “Sf. Nicolae” si este antedatata de o inscriptie din anul 1737.
 
2. Ferma model Perieti- este un monument de istorie agrara, fiind cea mai mare ferma producatoare de seminte de legume si flori din Europa in prima jumatate a sec. XX.
 
3. Unitati in aer liber: 
- hambar (dateaza din anul 1869);
- cuptoare traditionale de copt paine;
- colaci de fantana(1853, 1935);
- insemne funerare (1877, 1889);
- Moara cu pietre pentru macinat grau si porumb (1910);
- Moara taraneasca cu pietre(1912);
 
4. Colectie representativa de peste 1300 de piese ce include unelte, masini agricole si instalatii de arheologie industrial, mijloace de transport, etnografie, arta-religie.
 
5. Arhiva stiintifica si documentara cu un numar de peste 70.000 de unitati;
 
6. Fondul bibliotecii cu un numar de mai bine de 11.000 unitati;
 
7. Un parc cu peste 55 de specii dendrologice asezate pe o suprafata de 17.000mp.
 
Program de vizitare: - martie-octombrie: 1000-1800;
                               - noiembrie-februarie: 900-1700.
 
Localizare: Muzeul National al Agriculturii se afla pe B-dul Matei Basarab nr. 10 in Slobozia, 920031, judetul Ialomita.
 
Coordonate GPS: 44.562359,27.352009
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Ialomita

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Ialomita

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Ialomita

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Ialomita

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

19 apr 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

19 apr 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

19 apr 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

19 apr 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

19 apr 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul