Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Arad » Arad » Cazare Arad » Obiective turistice » Castelul Bohus – Muzeul Ioan Slavici
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Castelul Bohus – Muzeul Ioan Slavici

Castelul Bohus – Muzeul Ioan Slavici

Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate a secolului al XIX-lea sub Dealul Cetatii din Comuna Siria. Ridicat in stil neoclasic de catre baronul Janos Bohus si sotia sa Antonia, membrii ai unei vechi familii nobiliare maghiare de origine slovaca, castelul reprezinta tipul conacului de campie.

Acesta este constituit dintr-un singur corp de cladire cu 30 de camere. O terasa larga inconjoara fatada sprijinita de coloane dorice. Castelul Bohus a gazduit tratativele intre generalul Görgey, comandantul suprem al armatei revolutionare maghiare din 1848-1849 si generalul Frolov, imputernicitul tarist in preajma capitularii neconditionate din 1849.

In prezent, Castelul Bohus a fost transformat in Muzeul Memorial inchinat scriitorului Ioan Slavici, nascut in comuna Siria.

De asemenea, castelul gazduieste si o expozitie consacrata compozitorului Emil Montia care si-a petrecut o mare parte din viata in comuna Siria. Inspirata din nesecatul izvor al creatiei populare, opera lui Emil Montia ce consta in bogata sa activitate muzicala se poate vedea in cadrul expozitiei. Sunt expuse toate obiectele camerei de lucru ale compozitorului: mobilierul, pianul, violoncelul, precum si primele editii ale principalelor sale lucrari: "Fata de la Cozia", "Cercel", "Mostenitorul", "La fantana cu galeata" etc.

Castelul a fost denumit “Bohus” dupa numele baronesei Antonia Bohus, cunoscuta datorita sustinerii revolutionarilor inchisi dupa anul 1849. In parcul castelului se gaseste un monument ridicat in cinstea acesteia.

Castelul este incadrat de trei monumente artistice: bustul lui Ioan Slavici (1848-1925), executat de Ioan Tolan, bustul lui Mihai Eminescu (1850-1889) realizat de acelasi sculptor si statuia lui Ion Russu-Sirianu (1864-1909), opera sculptorului C. Balacescu.

Locatie:

Jud. Arad, Com. Siria, Regimentul 85 Infanterie

Coordonate GPS: 46.26665 N, 21.63732 E

Contact: 0040-257-384-088

Program de vizitare: Marti - Duminica: 10:00 – 18:00

Obiective turistice in comuna Siria:

- Cetatea de Piatra – Cetatea Siria

- Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" din Siria - monument de arhitectura datat din 1700-1750

- Mormantul lui Emil Montia

- Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Galsa - monument de arhitectura datat din anul 1746

- Castelul construit in stil baroc din Galsa - monument de arhitectura datat din secolul al VII-lea

- Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Masca - monument de arhitectura datat din anul 1703

- Manastirea si schitul Feredeu.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

13 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

13 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

13 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

13 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

13 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul