Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Arad » Arad » Cazare Arad » Obiective turistice » Complexul muzeal Arad - Muzeul din Arad
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Complexul muzeal Arad - Muzeul din Arad

Complexul muzeal Arad - Muzeul din Arad

Complexul Muzeal Arad este o institutie publica de cultura si un obiectiv turistic foarte important din Arad. Acesta a fost deschis in anul 1983 ca expozitie de relicve ale revolutiei pasoptiste, pe locul care astazi se numeste Piata George Enescu, nr. 1.

In prezent, Muzeul din Arad detine peste 125.000 piese si este un pion foarte activ si important pe scena culturala aradeana si nu numai. Acesta este impartit in 3 sectiuni dupa cum urmeaza:

1. Sectia Istorie si Arheologie

Este gazduita de Palatul Cultural iar intrarea in muzeu de face prin Bd. Dragalina. Sectiunea de arheologie si istorie este formata din 15 sali de expozitie, situatie la primele 2 etaje ale Palatului Cultural. Aici vezi gasi peste 2000 de exponate care evolutia zonei aradene - machete ale unor cetati medievale, sigilii, obiecte mestesugaresti, manuscrise vechi, podoabe si porturi traditionale, fotografii de epoca. Printre exponatele Muzeului din Arad se evidentiala: monede dacice din argint din secolele 2 si 3 i.Hr., diploma de oras liber regesc a aradului din 1834, uneltele cioplite din silex si opal cu o vechime de 100.000 de ani s.a

2. Sectia Stiintele Naturii

Se gaseste la parterul Palatului cultural iar intrarea se face dinspre Parcul Copiilor. Intr-una din sali puteti vedea colaje fotografie ilustrand galaxii, sistemul nostru solar precum si machete de rachete si nave cosmice. Intr-o alta sala sunt expuse vaste colectii minerologice si ecologice specifice vestului si nord-vestului Romaniei. Spectrul stiintelor naturii este completat de colectia paleontologica si de sala acvariilor.

2. Sectia Arta

Este gazduita de etajul al 2-lea al Claditii Bibliotecii, Str. Gh. Popa de Teius, nr. 2-4. Aici sunt expuse opere de arta ale unor celebri pictori romani si maghiari: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Munkacsy Mihaly, Barabas Miklos, Lotz Karoly. Operele sunt structutate pe domenii - pictura europeana sec. XVI-XIX, interioare de epoca, portelan si faiantasec. XVIII-XIX, covoare orientale si transilvane, galeria de arta romaneasca sec. XIX- XX.

Programul de vizitare este de Marti pana Duminica, intre orele 9:00 - 17:00

Taxe de intrare (la intrare in fiecare sectiune): 2 ron adulti, 1 ron copii, elevi, studenti, pensionari, militari.

Gratuit: copii institutionalizati, pensionari care au lucrat 10 ani in cultura, persoane cu handicap, veterani de razboi.

Filmarea si fotografierea in incinta muzeului sunt permise numai cu aprobarea directorului.

Taxa de filmare: 100 ron

Taxa foto: 10 ron

Mai puteti vizita: Muzeul memorial Vasile Goldis, Colectia de arta Doina si Barutzu Arghezi, Galeria Clio, Galeria Alfa.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

14 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

14 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

14 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

14 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

14 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul