Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Arad » Arad » Cazare Arad » Obiective turistice » Gurahont - comuna unor rezervatii naturale unice
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Gurahont - comuna unor rezervatii naturale unice

Gurahont - comuna unor rezervatii naturale unice

Gurahont este o localitate din estul judetului Arad, se afla asezata pe traseul soselei Arad-Brad prin localitatea Ineu, invecinata cu comunele Brazii, Plescuta, Almas si Dieci, aflanta la o distanta de apeoximativ 100 de kilometri de Arad.
Etimologia denumirii acestei localitati se poate interpreta ca "poarta"/ "intrare" intr-o depresiune, vale, regiune etc.

In antichitate, Gurahont se numea Grohonch sau Honztok, insa dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Gurahontul a devenit resedinta de raion in Crisana, devenind Raionul Gurahont. Prima atestare documentara a fost facuta in 1386.
Cursurile de apa care strabat aceasta zona sunt: raul Crisul Alb (parcurge aproximativ de 7 km din comuna Gurahont), Valea Zimbrului (afluent al Crisului Alb - strabate comuna pe aprozimativ 12 km) cu afluentii: Valea Raiului, Valea Mare, Valea Raului, Valea Zimbrut si Valea Lusti.

Coordonate GPS:
Latitudine Gurahont: 46.27
Longitudine Gurahont: 22.35

Drumuri de acces:
Accesul in Gurahont se face cu autoturismul, pe urmatoarele cai rutiere:
DN 79A: Varfurile – Gurahont – Bocsig – Ineu;
DJ 708: Madrigesti – Dieci – Cociuba.

Obiective turistice:
- Rezervatia “Dosul Laurului” din satul Zimbru - rezervatie botanica de interes national - face parte din fondul forestier administrat de Romsilva RA - filiala Silvica Arad - Ocolul Silvic Gurahont. Are o suprafata de 32,2 ha, a fost declarata rezervatie in 1933 si este singurul loc din tara unde vegeteaza laurul. Ea a fost mentionata la sfarsitul sec XIX de botanistul Simonkai care vorbeste de cateva grupe razlete. A fost declarata monument al naturii si pusa sub protectia legii prin Jurnalul Consiliului de Ministrii nr. 645/1938.
- Cuptorul de topit fierul din satul Zimbru datat de la mijlocul secolului al XIX-lea si troita lui Ioan Buteanu din Iosas.

- Rezervatia floristica de interes national “Baltele Gurahont” – se afla situata pe pasunea din administrarea Consiliului local Gurahont. suprafata ocrotita este de 2 ha si reprezinta o rezervatie botanica in care este prezenta Centaurea simonkaiana Hay, specie rara, ocrotita, unicat in judet.
- Parcul dendrologic “Arboretumul Sylva” - asezat pe malul stang al Crisului Alb in localitatea Gurahont. Cuprinde specii de arbori si arbusti adusi de pe tot globul pamantesc, are o suprafata de 12,8 ha. si este traversat de Valea Hontisorului.

- Castelul din Gurahont, datat din secolul al XIX-lea construit in stil neoclasic si inconjurat de un parc dendrologic.
- Serbarea campeneasca „La Pihoda” ceasta serbare se organizeaza in prima duminica dupa Rusalii in satul Zimbru .

- Balul vanatorilor si pescarilor se organizeaza in luna iulie pe valea Castanelor , Gurahont.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
negrau pavel 20 dec 2012
n-am intzeles " Drumuri de acces: Madrigesti...., poate Julitza -Gurahont ??!!!!! Doamne , mare e gradina ta, si multzi bani sau bagat in drumul ala digaba, bag sama
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

15 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

15 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

15 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

15 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

15 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul