Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Arad » Arad » Cazare Arad » Obiective turistice » Manastirea Hodos – Bodrog
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea Hodos – Bodrog

Manastirea Hodos – Bodrog

Manastirea Hodos-Bodrog este cea mai veche asezare monastica cu viata monahala neintrerupta din Romania. Legenda marturiseste faptul ca manastirea a luat fiinta pe locul in care a fost descoperita intr-o movilita de pamant Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

Traditia spune ca aceasta icoana ar fi fost scosa la iveala de un taur din turma unui pastor, iar pentru a confirma datele legendei, capul taurului, precum si icoana sunt pastrate si astazi in manastire.

Prima atestare documentara despre existenta manastirii apare in anul 1177, iar de atunci dovezile istorice scrise au continuat sa apara. Construita in stil bizantin triconc, din piatra si caramida romana, actula biserica dateaza din a doua jumatate a secolului al XIV-lea.

Interiorul a fost impodobit cu pictura “a freco” in anul 1658, de catre pictorul Nicodim Diaconul, care a fost restaurata intre 1938-1940 si 2009-2010. Mobilierul si iconostasul au fost sculptate de catre staretul Ieronim Balintoni in anul 1940.

Manastirea pastreaza din cladirile vechi: turnul clopotnita, cladirea staretiei si o parte din zidul de incinta, pe latura de nord. De asemnea, manastirea poseda si o valoroasa colectie de arta veche bisericeasca.

Manastirea Hodos-Bodrog a infiintat o scoala pentru copiii din satele invecinate unde se studia scrisul, cititul, dar se si instruiau cadrele necesare pentru diferite parohii. In 1939 manastirea a infiintat si o scoala-orfelinat, unde copiii fara parinti erau educati, insa o data cu reforma invatamantului din 1948, aceasta a fost desfiintata.

In prezent, din manastirea Hodos-Bodrog fac parte 25 de ieromonahi, ierodiaconi, monahi, rasofori si frati.

 

Locatie:

Manastirea Hodos – Bodrog se afla la vest de municipiul Arad, pe cursul inferior al Muresului, la o distanta de 15 km, pe drumul ce duce de la Arad la Felnac - Secusigiu - Periam.

Adresa exacta: Comuna Zadareni, Sat Bodrogu Nou, cod 317126, judetul Arad

Coordonatele GPS ale Manastirii sunt: N 46° 7' 59,712", E 21° 11' 1,671".

E-mail: mhb@manastireabodrog.ro

Telefon: +40 257 270177

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

14 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

14 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

14 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

14 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

14 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul