Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Arad » Arad » Cazare Arad » Obiective turistice » Monumente istorice si de arta din Arad
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Monumente istorice si de arta din Arad

Monumente istorice si de arta din Arad

Judetul Arad este situat in extremitatea vestica a Romaniai la 30 km de Muntii Zarand, Carpatii Occidentali.

Coordonate GPS: 46°10'36?N 21°18'4?E?

Resedinta de judet si cel mai mare oras al acestui judet se numeste tot Arad si este situata pe cursul inferior al raului Mures. La fel ca mai toate orasele din Romania, Municipiul Arad are un bogat patrimoniu cultural si istoric, oferind vizitatorilor un adevart muzeu in aer liber. Aici veti putea vizita monumente de arta si istorice, busturi si statuete care dateaza inca din sec 18, cladiri construite in stil baroc, renescentic, parcuri, muzee s.a.m.d.

In cele ce urmeaza va prezentam cele mai cunoscute si mai importante monumente de arhitectura:

Crucea Martirilor
Monumentul a fost ridicat in anul 1936 in cinstea preotilor martiri din timpul atacului Ungariei comuniste in Vestul Romaniei (noiembrie 1918 - primavara 1919). Astazi, momentulentul este amplasat si poate fi vizitat in Parcul Eminescu, situat in spatele Palatului Administrativ din Arad. Crucea ilustreaza o troita romaneasca si a fost realizata dupa planurile arhitectului Silivestru Rafiroiu.

Statuia Sf. Ioan Nepomuk
Statuia a fost ridicata in anul 1729 si astazi este amplasata la intersectia Str. Episconiei cu Str. Desseanu. Exista informatii conform carora statuia originala realizata in 1729 este pastrata in Biserica Romano-Catolica din Arad si cea expusa la intersectia Str. Episconiei cu Str. Desseanu este o copie facuta de sculptorul aradean Mihai Takacs. Sfantul Ioan Nepomuk este patronul orasului Arad, si protectorul apelor si podurilor, preotilor si celor care pastreaza o taina.

Statuia Sf. Florian
Monumentul a fost ridicat in 1869 si reprezinta opera unui sculptor necunoscut. Statuia este amplasata in cartierul Aradul Nou, Str. Adam Muller Guttenbrunn nr. 135. Aceasta este printre putinele statui colorate din Romania si il reprezinta pe Mucenicul Florian, patronul pompierilor, in uniforma ofiterilor romani.

Statuia Libertatii
Monumentul a fost ridicat in anul 1890 la comemorarea celor 13 generali, eroi ai armatei revolutionare maghiare din timpul revolutiei de la 1848. Astazi, statuia este amplasata in Parcul Reconcilierii - Piata Pompierilor. In timpul guvernului Ion I.C. Bratianu monumentul a fost demontat si pastrat in Cetatea Aradului, pe motivul ca generalii ar fi luptat impotriva romanilor. In 1999, guvernul Radu Vasile a adoptat o hotarare prin care dispunea ca Statuia Libertarii din Arad sa fie transferata in administrarea Ordinului Franciscan din Arad.

Arcul de Triumf
Arcul de Triumf din Arad este amplasat in Parcul Reconcilierii - Piata Pompierilor. Acesta a fost realizat de sculptorul Ion Bolborea, in 2004, in memoria eroilor revolutiei romane din anul 1848.

 

Monumentul Sf. Treime
Numit si "Coloana Legamantului", monumentul a fost ridicat in 1746 dupa incetarea epidemiei de ciuma care a bantuit orasul in anii 1732 - 1738, drept multumire lui Dumnezeu ca molima a trecut. Acesta este amplasat in cartierul Aradul Nou, pe Calea Timisorii.

Bustul lui Avram Iancu
Erou national al Revolutiei de la 1848. Monumentul a fost ridicat in 1990 si este amplasat in Parcul Eminescu - Palatul Justitie.

Bustul lui Mihai Eminescu
"Luceafarul" poeziei românesti. Monumentul a fost ridicat in 1996 si este amplasat pe Str. Vârful cu Dor - Sediul IJP.

Bustul lui Dimitrie Tichindeal
Directorul primei scoli pedagogice romanesti din Transilvania. Monumentul a fost ridicat in anul 1995 si este amplasat in Curtea Liceului Pedagogic.

Bustul Elenei Ghiba Birta
A contribuit la dezvoltarea invatamantului si culturii aradene. Monumentul a fost ridicat in 1994 si este amplasat pe B-dul Dragalina - Parcul Copiilor.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

15 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

15 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

15 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

15 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

15 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul