Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Arad » Arad » Cazare Arad » Obiective turistice » Muntii Codru-Moma
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Muntii Codru-Moma

Muntii Codru-Moma

Muntii Codru-Moma sunt incadrati de Padurea Craiului la nord si muntii Zarand la sud, ocupa o suprafata de circa 1200 kmp, iar cel mai inalt varf de aici este Plesu (1.112 m).

Muntii Codru-Moma fac parte din Subgrupa horsturilor marginale ale Muntilor Apuseni, alaturi de: Muntii Zarandului, Muntii Padurea Craiului, Muntii Plopis si Muntii Meses; si sunt legati de Muntii Bihor printr-o punte ingusta. Astfel, putem spune ca Muntii Codru-Moma sunt bine conturati, cu limite pregnante si aproape detasati de partea centrala a Apusenilor, aparand ca o masa muntoasa insulara inconjurata de depresiuni.

Asa cum reiese si din nume, Muntii Codru Moma sunt formati din doua grupe montane diferite:
Muntii Codru (N si S-V) si Muntii Moma(sud-est), despartiti prin doua vai divergente: valea Briheni (E) si valea Moneasa (V).

In aceasta zona, pe baza calcarelor si dolomitelor apartinand Triasicului Mediu, este dezvoltat Carstul Vascaului (in partea de est a Muntilor Codru-Moma), podis calcaros aflat la o altitudine de 600-700m cu un impresionant relief carstic datorita numarului mare de doline si bazine inchise.

Coordonate GPS:
Longitudine N 46º 33' 1''; Latitudine E 22º 17' 23''

Drumuri de acces:
artera nordica este constituita din drumul judetean ce uneste localitatile Pocola, situata pe DN 76 la km 129 si Belfir, situat de DJ 762A, la 44 km de Oradea si 61 km de Arad; drumul este insotit si de cale ferata: linia Vascau-Beius-Ciumeghiu-Oradea, cu statii de oprire in toate localitatile;
artera estica o formeaza DN 76 (Deva-Beius-Oradea) pe 51 km, intre localitatile Varfurile (km 70) si Beius (km 121);
artera sudica o constituie DJ ce leaga localitatile Varfurile si Seleus (DJ 762) pe portiunea Varfurile-Buteni; la vest de Varfurile se afla satul Avram Iancu;
artera vestica o formeaza DJ 762A pe portiunea dintre localitatile Bocsig si Belfir


Obiective naturale din muntii Codru Moma:
- Avenul Izoiul
- Mare Cariera de marmura Moneasa
- Izbucul de la Calugari
- Pestera Cimpeneasca
- Pestera din Lunca
- Pestera Liliecilor
- Piatra Rosie
- Platoul carstic Dumbravita
- Ponoarele
- Ripele Mierag

Din punct de vedere
floristic, in Muntii Codru-Moma exista raritati, cum ar fi: bujorul salbatic, stanjenelul de pe varful Caprei, ghimpele din zona Moneasa - declarat monument al naturii, laurul - planta mediteraneeana ce creste intr-o rezervatie relativ intinsa de la Dosul Laurului din Valea Zimbrului.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

12 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

12 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

12 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

12 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

12 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul