Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Crisana » Judet Arad » Arad » Cazare Arad » Obiective turistice » Rezervatiile si ariile protejate din judetul Arad
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Rezervatiile si ariile protejate din judetul Arad

Rezervatiile si ariile protejate din judetul Arad

1. Rezervatia Dosul Laurului din satul Zimbru - rezervatie botanica de interes national. Exemplarele de laur (Ilex aqvifolium) ocupa efectiv 3 ari in cadrul unitatii amenajistice mentionate.
 

2. Rezervatia floristica de interes national Baltele Gurahont – Suprafata ocrotita este de 2 ha si reprezinta o rezervatie botanica in care este prezenta Centaurea simonkaiana Hay, specie rara, ocrotita, unicat in judet.
 

3. Parcul dendrologic Arboretumul Sylva - asezat pe malul stang al Crisului Alb in localitatea Gurahont. Cuprinde specii de arbori si arbusti adusi de pe tot globul pamantesc, are o suprafata de 12,8 ha. si este traversat de Valea Hontisorului.

4. Poiana cu narcise de la Rovina - se afla in apropierea orasului Ineu, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Ineu si are o suprafata efectiva de aproximativ 10 ari, ocupate integral de plantatii de narcise.

5. Balta Rovina – se afla in raza orasului Ineu si are o suprafata de 120 ha veriabila in functie de nivelul apei. Primavara si toamna aici se intalnesc specii rare ca: Ciconia nigra, Platalca leucoradia. tot aici se intalneste si codalbul (Haliaetus albicilla).

6. Balta de la soimos- situata pe raza orasului Lipova-cartier soimos, vis-a-vis de cetatea soimos in albia majora a raului Mures.

7. Starcii cenusii de la Sac – colonia apartine de comuna Carand, satul Sac, in fondul forestier administrat de Romsilva RA-Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Beliu, avand o suprafata de 17,8 ha.
 

8. Pestera lui Dutu - situata pe raza comunei Savarsin, sat Caprioara in fondul forestier administrat de Romsilva RA-Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Valea Mare. Se gaseste la limita cu judetul Hunedoare, pe valea Fundata, iar in pestera se gasesc colonii de chiroptere.

9. Pestera Sinesie - se afla pe raza comunei Savarsin, sat Caprioara in pasunea comunala la extremitatea sud-estica a satului. in pestera se gasesc colonii de lilieci si au fost depistate fragmente de oase de Ursus speleus, dar si de ceramica din Neolitic.

10. Locul fosilifer Zabalt – situat in comuna Ususau, satul Zabalt la extremitatea nord-estica a satului, pe pasunea comunala in locul numit "Rapa galbena".

11. Locul fosilifer Monorostia - situat pe raza comunei Barzava, satul Monorostia, in fondul forestier administrat de Romsilva RA-Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Barzava. Punctul fosolifer se afla la cca. 100 m de confluenta paraului Eruga cu valea Monorostia. Sunt prezente cochilii de moluste din Pontianul mediu care nu sunt indeajuns studiat.

12. Rezervatia Runcu – Grosi - situata pe raza comunei Barzava, satul Grosii Noi, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Barzava cu suprafata de 261,8 ha. Reprezinta o gama de arborete de gorun, cvasivirgine, cu varsta ce variaza intre 150-250 ani si insusiri genetice deosebite (exemplare inalte, drepte, fara craci lacome, cu coronament normal).

13. Fagul secular de la raul Mic – rezervatie situata pe raza comunei Halmagel, satul Luncsoara, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Halmagiu si are o suprafata de 165,6 ha. Rezervatia cuprinde arborete de fag, provenite din samanta prin regenerare naturala, varsta arborilor fiind de 110 - 150 ani, iar diametrul 30 - 60 cm si inaltimi de 32-36 m .

14. Padurea de fag de la Archisel - situata pe raza comunei Archis, satul Archisel, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Beliu. Padurea de fag de la Archisel reprezinta o rezervatie forestiera, virgina, compusa din arborete de fag de varsta 90 - 110 - 170 si 200 ani.

15. Rezervatia Dealul Mocrea Ineu – situata pe raza orasului Ineu, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Ineu si avand o suprafata de 107,2 ha. Rezervatia reprezinta o padure cvasivirgina cu specii: garnita, stejar pufos si cer, cu exemplare care ating varsta de peste 300 ani.

16. Rezervatia mixta Prundul Mare – se afla pe raza comunei Secusigiu, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Filiala Silvica Arad, Ocolul Silvic Ceala.
 

17. Rezervatia naturala mixta Moneasa - este o statiune aflata la altitudinea medie de 280 m in partea vestica a Romaniei, la poalele ramei muntoase a Masivului Codru-Moma din Muntii Apuseni. Statiunea Moneasa are o suprafata de 68.24 kmp si este renumita in special pentru apele sale minerale (cu temperatura de 25-32 °C): ape calcice, bicabonate, magneziene, oligominerale, sodice si mezotermale.

18. Rezervatia cu soluri saraturate de la Socodor - situata in Campia Crisurilor, pe raza comunei Socodor, insumeaza 95 ha pasune car face obiectul cercetarii si experimentarii.
Statiunea a luat fiinta in anul 1956. Suprafata cercetata prezinta soluri saline si alcaline, biotopuri specifice, constituind prin complexitatea ei unicat in Romania.

19. Rezervatia Magura cu ghimpi de la Patars - situata pe raza comunei Ususau, sat Patars in fondul forestier administrat de Romsilva RA, Ocolul silvic Lipova.

20. Rezervatia cu ghimpi de la Grosi si Pestis- situata pe raza comunei Savarsin, satele Caprioara si Valea Mare, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Directia Silvica Arad, Ocolul Silvic Valea Mare.Total suprafata protejata, ocupata cu ghimpe 470,9 ha.

21. Rezervatia Dealul Plesa – Sebis - situata in apropierea orasului Sebis, in fondul forestier administrat de Romsilva RA - Directia silvica Arad, Ocolul Silvic Sebis - Moneasa, in UP IV Selejeni, u.a. 59-67, insumand 290,6 ha.

22. Rezervatii stiintifice: Gradina botanica Macea, Parcul dendrologic Neudorf, Parcul dendrologic Bulci, Parcul dendrologic Savarsin, Parcul dendrologic Capalnas, Parcul dendrologic Mocrea, Parcul Manastur, Parcul Ineu, Parcul Odvos.
 

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

16 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

16 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

16 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

16 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

16 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul