Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Evenimente » Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Cont turist | Cont afacere
Evenimente
22 mai 2018 10:45

Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba

Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba

Proiectul „Alba Iulia 360” urmăreÈ™te să îmbunătățească situaÈ›ia a minimum 560 persoane din cele cinci comunitățile marginalizate, dintre care mai mult de jumătate aparÈ›in minorității rome din municipiu.
 

Cei 11 parteneri ai consorÈ›iului vor furniza in cadrul proiectului Proiectul „Alba Iulia 360“ (cod POCU/18/4/1/101639) servicii de creÈ™tere a accesului la educaÈ›ie È™i pe piaÈ›a muncii, de susÈ›inere a antreprenoriatului, furnizare de servicii medico-sociale, de îmbunătățire a condiÈ›iilor de locuit È™i oferă  asistență juridică pentru reglementarea actelor de identitate / de proprietate.
 

Proiectul se întinde pe 3 ani, fiind derulat de Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, FundaÈ›ia NaÈ›ională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce RoÈ™ie a JudeÈ›ului  Alba, Agentia JudeÈ›eană pentru Ocuparea ForÈ›ei de Muncă Alba, FundaÈ›ia PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting România SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, AsociaÈ›ia pentru Dezvoltare È™i Incluziune Socială. 

 

În mod particular, FundaÈ›ia NaÈ›ională a Tinerilor Manageri - FNTM organizează în vara 2018 o conferință de motivare a persoanelor interesate de începerea unui proces de educaÈ›ie antreprenorială È™i de demararea unei afaceri, oferă acces la programe de formare ANC de IniÈ›iere în CompetenÅ£e antreprenoriale È™i la Programe e-Learning de management È™i antreprenoriat, va oferi consultanță personalizată în antreprenoriat  È™i subvenÈ›ii pentru 3 dintre cele 10 planuri de afacere selectate prin concurs la nivelul proiectului.

 

 

Cine poate participa la activitățile proiectului?

 

Proiectul se adresează unui număr de 560 de persoane aflate în risc de săracie È™i excluziune socială din 5 comunități marginalizate ale Municipiului Alba Iulia, în care există populaÈ›ie apartinând minoritătii rome, respectiv Comunitatea Zgura, Comunitatea PartoÈ™, Comunitatea Trandafirilor, Comunitatea Barbu Lăutaru, Comunitatea Ciocârliei – Pompieri, din care:

 

- 130 copii È™i tineri din care, 50 de copii cu vârste cuprinse între 0-7 ani participanÈ›i la sesiuni de terapie ocupaÈ›ională, realizate È™i după finalizarea proiectului pentru o perioada de 7 luni în perioada de sustenabilitate, È™i 80 de copii cu vârste cuprinse între 6-17 ani participanÈ›i la Programul Școala după Școală, urmată de 7 luni de sustenabilitate;

- 90 persoane beneficiare de servicii socio-medicale dintre care: 64 de persoane cu dizabilitati sau boli cronice care le limitează activitățile zilnice și 26 de pensionari care se confruntă cu probleme de sănătate, urmate de 7 luni de sustenabilitate;

- 340 de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala recrutate si consiliate profesional din care:

- 240 formate profesional în meserii cerute pe piaÈ›a muncii, 15 persoane inactive participante la programele de ucenicie È™i 85 de persoane participante la cursul de competenÈ›e antreprenoriale, activități ce vor continua 7 luni în perioada de sustenabilitate;

- 185 persoane vor fi consiliate mi din punct de vedere antreprenorial, activitate ce va continua È™i în perioada de sustenabilitate timp de 7 luni.

 

Toate cele 560 de persoane din cele 5 comunități marginalizate cu populaÈ›ie de etnie romă aflate în risc sărăcie È™i excluziune socială vor beneficia de asistență juridică în vederea reglementării actelor de naÈ™tere, identitate, proprietate, de stare civilă, de obÈ›inere a drepturilor de asistență socială (înregistrare copii, înscrieri la È™coala, asigurări de sănătate, etc).


 

FNTM acÈ›ionează în componenta de antreprenoriat a proiectului, alături de partenerii SC DAD EXPERTISE, AJOFM, INTRATEST, BPI GROUP È™i FundaÈ›ia PAEM Alba pentru dezvoltarea abilităților È™i cunoÈ™tinÈ›elor grupului È›intă, promovând educaÈ›ia È™i iniÈ›iativele antreprenoriale, 

 

În mod particular, FNTM va asigura educaÈ›ia antreprenorială a 40 persoane în cadrul a două cursuri acreditate ANC de IniÈ›iere în CompetenÈ›e Antreprenoriale È™i prin urmarea unuia dintre cele două cursuri de e-Learning dezvoltate de FNTM: Antreprenor È™i Întreprinzător în turism

 

Pentru înscriere în proiect, vă rugăm să contactaÈ›i consultantul antreprenorial FNTM, care vă va invita la întâlnirile cu potenÈ›ialul grup È›intă È™i cu partenerii, urmând ca experÈ›ii de recrutare ai Muncipiului Alba Iulia sa vă înregistreze în proiect, în urma verificărilor îndeplinirii condiÈ›iilor de eligibilitate.

Contact consultant antreprenorial FNTM, Claudia Pilat, e-mail: claudia.pilat@fntm.ro, telefon: 0745861220.

 


Cursuri gratuite de antreprenoriat și management oferite de FNTM

 

Programe de formare acreditate ANC

FNTM va oferi acces la programe de formare IniÈ›iere în CompetenÅ£e antreprenoriale, acreditate ANC - Autoritatea NaÈ›ională pentru Calificări, pentru 40 de beneficiari selectaÈ›i în proiect, în perioada iulie-septembrie 2018. 

 

Vor fi organizate două programe de formare, structurate pe 5 zile fiecare, dintre care 4 zile de instruire (18 ore de teorie, 6 ore de practică) și o zi de evaluare.

Fiecare program de formare este susÈ›inut de câte 2 traineri care transmit cunoÈ™tinÈ›ele teoretice È™i oferă sprijin cursanÈ›ilor în realizarea planurilor de afacere din componenta practică a cursurilor.
 

Programe e-Learning FNTM
 

Pentru aprofundarea cunoÈ™tinÈ›elor È™i iniÈ›ierea È™i demararea unei afaceri, invităm persoanele care au participat la programul de formare ANC IniÈ›iere în CompetenÅ£e antreprenoriale dar È™i alÈ›i doritori să se înscrie la Programele e-Learning de antreprenoriat È™i management realizate de FNTM, care se vor studia în perioada iunie-octombrie 2018.

 

La alegere, beneficiarii selectaÈ›i vor avea acces È™i la unul din cele două programe e-Learning de educaÈ›ie antreprenorială  - „Antreprenor” sau „Întreprinzător în turism”, care se studiază pe platforma online edusa.ro, respectiv pe intreprinzatorturism.ro pe o perioadă de maxim 6 luni È™i cuprind câte 6, respectiv 5 module de curs.

 

Materia Programelor e-Learning este structurată în module de învăţare, si contin cate circa 200 de ore de teorie completate de studii de caz, materiale video, momente didactice animate, biblioteci de resurse.

 

Concurs planuri de afaceri
 

În urma participării la programul de formare ANC IniÈ›iere în CompetenÈ›e antreprenoriale È™i la sesiunile de consultanță/ consiliere, persoanele interesate se pot înscrie la concursul de planuri de afaceri, în vederea obÈ›inerii unei finanțări de 25.000 euro (la cursul InfoEuro din 2016) pentru dezvoltarea unei activități independente.
 

FNTM va oferi subvenÈ›ii pentru 3 planuri de afaceri viabile selectate prin concurs la nivelul proiectului È™i vor monitoriza demararea È™i buna derulare a acestor start-up-uri. Concursul se va desfășura în prioada noiembrie 2018 - februarie 2019, în baza unei metodologii de participare È™i selecÈ›ie anunÈ›ată ulterior.
 

Înscriere
 

Persoanele interesate de participarea la cursurile de antreprenoriat (IniÈ›iere în CompetenÈ›e antreprenoriale È™i Programe e-Learning) È™i la sesiunile de consultanță antreprenorială, sunt rugate să contacteze consultantul antreprenorial FNTM. Pentru înscrierea în proiect Claudia Pilat vă va direcÈ›iona către echipa de recrutare a Municipiului Alba Iulia.


 
Claudia Pilatconsultant antreprenorial FNTM

E-mail: claudia.pilat@fntm.ro
Telefon: 0745861220

+ Toate informatiile
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia) Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

22 mai 2018
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

22 mai 2018
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

22 mai 2018
Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013) Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja

22 mai 2018
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul