Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Evenimente » MICESA: Dezvoltarea competențelor antreprenoariale și sprijin financiar pentru înființarea de afaceri în Alba Iulia
Cont turist | Cont afacere
Evenimente
21 mar 2018 13:28

MICESA: Dezvoltarea competențelor antreprenoariale și sprijin financiar pentru înființarea de afaceri în Alba Iulia

MICESA: Dezvoltarea competențelor antreprenoariale și sprijin financiar pentru înființarea de afaceri în Alba Iulia

 

 

Prin proiectul „MICESA“, Municipiul Alba Iulia împreună cu cei 6 partenerii ai săi (DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței  de Muncă Alba, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, Fundația PAEM Alba și Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba) vizează furnizarea de servicii integrate către 600 de persoane aflate în 3 comunițăți în risc de săracie și excluziune socială din municipiu:

 

  • - „Chicago“ (blocurile V5 și V6), 
  • - „Goldiş (blocurile 6BCD, 7BCD, 8 BCD) și 
  • - „Pâclişa” (str. Alunului nr. 1-20, str. Coastei, str. Mierlei, str. Rariștei, str. Văii, str. Carpenului – imobil 141 A-E, interval intersecție imobile 132, 153 – capăt stradă imobil 162).

 

Dezvoltarea și susținerea antreprenoriatului

 

 

Persoanele din aceste comunități, interesate să demareze o afacere pe cont propriu pot fi implicate în activitățile de dezvoltare antreprenorială și pot beneficia de suportul experților proiectului care îi vor spriji pe parcursul procesului de educație antreprenorială și de înființare a unei afaceri.

 

În vederea demarării unei afaceri și obținerea finanțării pentru aceasta, este necesară parcurgerea a 3 etape:

 

1. Consultanță și consiliere antreprenorială

 

Experții FNTM, DAD Expertise și PAEM vor acordă consultanță/consiliere antreprenorială, sprijin și asistență individuală pentru 80 persoane interesate să inițieze afaceri. Vor fi oferite informații cât mai concrete/personalizate și suport cu privire la demararea și dezvotarea unei structuri economice (aspecte juridice și fiscale, sprijin în elaborarea planului de afaceri, surse de finanțare pentru demararea afacerii etc), crescându-se, astfel, gradul de informare și motivare pentru participarea la etapele următoare.

 

2. Formare în competențe antreprenoriale

 

Ca urmare a parcurgerii etapei de consultanță/consiliere antreprenorială, în funcție de nivelul de motivație și interes, vor fi selectate, printr-un proces transparent și non-discriminatoriu, minim 40 persoane pentru partciparea la cursurile de inițiere în competențe antreprenoriale ce vor fi susținute de către FNTM în perioada iunie-august 2018.  

 

Vor fi organizate doua sesiuni de formare ce se vor derula pe parcursul a 5 zile calendaristice: 4 zile de instruire (24 ore de instruire din care 18 ore de teorie și 6 ore de practică) și o zi examinare pentru obținerea certificatului ANC.

 

Fiecare sesiune de formare va fi susținută de 2 formatori FNTM, care vor transmite cunoștințele teoretice și vor oferi sprijin cursanților în dezvoltarea de planuri de afaceri pentru componenta practică a cursurilor.

 

Elaborarea de planuri de afaceri detaliate și coerente este deosebit de importantă atât pentru obținerea certificatului ANC (proba a examenului de certificare) cât și pentru obținerea unei subvenții pentru demararea afacerii, prin concursul de planuri de afaceri.

 

Suplimentar, grupul țintă interesat poate studia, tot gratuit, și un program e-Learning FNTM, pentru a-și consolida cunoștințele în domeniul managementului și antreprenoriatului.

 

3. Acordarea de subvenții pentru înființare și monitorizarea dezvoltării de noi afaceri

 

Ca urmare a absolvirii programului de formare în competențe antreprenoriale ANC, persoanele interesate se pot înscrie la concursul de planuri de afaceri, în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile de maximum 111.150 lei  (25.000 euro) pentru dezvoltarea unei activități independente.

 

Cei 3 parteneri implicați în componenta de antreprenoriat (FNTM, PAEM și DAD Expertise) vor selecta în mod transparent planurile de afaceri căștigătoare și vor contribui la finanțarea a 15 noi structuri economice, ai căror beneficiari vor fi persoane din comunitățile proiectului MICESA.

 

 

Concursul de planuri de afaceri se va desfășura în perioada noiembrie 2018-februarie 2019, în baza unei metodologii de participare și selecție ce va fi publicată pe site-urile partenerilor.

 

În vederea asigurării condițiilor optime pentru dezvoltarea noilor afaceri, experții proiectului  vor asigura o monitorizare riguroasă a afacerilor nou înființate.

 

Măsura de acordare de subvenții și implicit de înființare de noi afaceri va conduce la  creșterea numărului de noi locuri de muncă și la asigurarea unor venituri stabile și mai bune pentru membrii comunităților marginalizate ale proiectului.

 

 

Proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia - MICESA“, cu o durată de 36 de luni, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

 

 

Date de contact FNTM:

Claudia Pilat, consultant antreprenorial FNTM

Telefon: 0745 861220

Email: claudia.pilat@fntm.ro

 

+ Toate informatiile
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia) Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

21 mar 2018
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

21 mar 2018
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

21 mar 2018
Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013) Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja

21 mar 2018
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul