Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Lunca Dunarii » Judet Caras-Severin » Belobresca » Cazare Belobresca » Obiective turistice » Biserica catolica Maria Ciclova (“Maria Stâncii” sau „Manastirea de pe Cleanţ”) de langa Oravita
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Biserica catolica Maria Ciclova (“Maria Stâncii” sau „Manastirea de pe Cleanţ”) de langa Oravita

Biserica catolica Maria Ciclova (“Maria Stâncii” sau „Manastirea de pe Cleanţ”) de langa Oravita

 

Biserica catolica Ciclova a fost ridicata in prima parte a secolului XVIII de catre doua familii de colonisti germani – Windberger si Lang. Pe la 1700, acestia au descoperit o icoana a Sfintei Fecioare cu Pruncul intr-una din pesterile de sub “cleanţ”. In vremea ocupatiei otomane, in pesterile de sub aceasta stânca s-au adapostit numerosi pustinici. 
 
Gasind icoana, cele doua familii de colonisti germani au ridicat o bisericuta de lemn pe stanca, deasupra pesterii, pentru a o adaposti, bisericuta sfintita la 1727. Cei care veneau in pelerinaj aici de 2 iulie (cand romano-catolicii sarbatoreau Vizitatiunea  -vizita Sfintei Fecioare Maria la vara ei, Elisabeta), spovendindu-se si impartasindu-se, primeau o indulgenta de la Papa Benedict XIII – o iertare a pacatelor. Atunci aceasta capela de lemn a primit numele de Maria Stâncii.
 
In 1777, in urma unor intamplari miraculoase, care au dat nastere unor legende, autoritatile ecleziastice au decis sa zideasca actuala biserica de piatra chiar pe stânca. Biserica Maria Ciclova adaposteste in continuare icoana gasita in mod miraculos in pestera.
 
Traditia pelerinalului de la inceputul lui iulie s-a pastrat pana in zilele noastre, aici venind credinciosi catolici din localitati din judetul Caras Severin precum Oravita, Steyerdorf, Carasova, Nermed, Iabalcea, Lupac, Vodnic, Rafnic, Clocotici, in special etnici germani, slovaci si croati.
 
In apropiere, de cealalta parte a localitatii Ciclova Montana, mai sus in munte, se afla manastirea ortodoxa Calugara.
 
Localizare. Biserica Maria Ciclova se afla in Ciclova Montana, la trei kilometri sud-est de Oravita, judetul Caras Severin. 
 
Coordonate GPS: 45.022052, 21.725044
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Biserica catolica Maria Ciclova (“Maria Stâncii” sau „Manastirea de pe Cleanţ”) de langa Oravita

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Biserica catolica Maria Ciclova (“Maria Stâncii” sau „Manastirea de pe Cleanţ”) de langa Oravita

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Biserica catolica Maria Ciclova (“Maria Stâncii” sau „Manastirea de pe Cleanţ”) de langa Oravita

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Biserica catolica Maria Ciclova (“Maria Stâncii” sau „Manastirea de pe Cleanţ”) de langa Oravita

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

17 apr 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

17 apr 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

17 apr 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

17 apr 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

17 apr 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul