Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Lacul Izvorul Muntelui » Judet Neamt » Bicaz » Cazare Bicaz » Obiective turistice » Stanca Piatra Corbului de langa Bicaz
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Stanca Piatra Corbului de langa Bicaz

Stanca Piatra Corbului de langa Bicaz

 

Piatra Corbului este o imensa stanca aflata la doi kilometri de Bicaz, pe soseaua spre Cheile Bicazului – Lacul Rosu – Gheorgheni. Piatra Corbului este un simbol al Bicazului, reprezentarea ei grafica – stanca argintie – aflandu-se pe emblema orasului Bicaz. In apropiere se vad ruinele unui pod ce a fost aruncat in aer de nemti in 1944, in timpul ofensivei sovietice. 
 
Stanca se mai numeste “Piatra Corbitei”, dupa legenda culeasa aici, in 1842, de Alecu Russo care si-a intrebat calauza “cum se numea stânca dreapta, ca un zid” pe lânga care treceau. 
 
A aflat ca aici s-ar fi asezat un strain venit din Dealul Corbului, de langa Borsec. Strainul nu s-a asezat chiar in satul moldovenilor, ci langa el. Pribeagul avea “un bujor de copila”, o fata “sprintena ca o caprioara”, cu gurita “fagur de miere” si cu ochi care “straluceau ca focurile, ce le aprind ciobanii noaptea în întunericul codrilor”. Flacaii moldoveni doreau sa-i cucereasca inima fetii si i-au pus numele de Corbita, in amintirea plaiurilor ei natale. Un flacau i-a cazut cu tronc, si au facut nunta, parintii moldoveanului incuscrindu-se cu strainii veniti de la Borsec. 
 
La o navalire tatarasca pe Valea Bicazului insa, sotul si tatal Corbitei au fost ucisi. Corbita isi cauta scapare prin aceste paduri si stanci, caci “tatarii auziseră de frumusetea ei si aveau de gând sa o duca plocon hanului de la Bugeac.” Fata s-a urcat pe stanca uriasa de langa sat. “Aicea ea se opri o clipa si cătă în urma”, i-a mai spus “calauzul” lui Alecu Russo. “Tatarii se apropiau cu fuga. Atunci ea cazu în genunchi si se ruga lui Dumnezeu sa-i vie-n ajutor. Zadarnica rugaminte! Mâna unui tatar se întinse sa o apuce, însa ea, ridicându-se drept în picioare, cu parul despletit de vânt, cu ochii aprinsi, cu faţa alba, ca un crin, zise: Atunci s-ajungeti voi, când îţi pune mâna pe Corbiţa! Si deodata ea se arunca în prapastie.” Trupul i se zdrobi de pietrele din albia raului Bicaz, iar tatarii fura ucisi “chiar pe muchea stâncii” de niste moldoveni care ii veneau in ajutor Corbitei. O varianta a acestei legende spune ca logodnicul Corbitei, vazandu-si iubita rapusa, s-a prefacut intr-un corb negru. Si de atunci se aseaza pe aceasta stanca, in noptile cu luna,  intalnindu-se acolo cu logodnica transformata intr-o corbita alba. 
 
O alta legenda povesteste de o tanara necinstita de un fiu de boier. Tanara, alungata de parinti, facu un copil pe care il ingrijea in salbaticia acestor munti, ajutor fiindu-i doar o caprioara. Feciorul boierului, care o cauta pe domnita, ajunse prin aceste locuri si vana caprioara. Atunci, un corb ii vesti din inaltul cerului ca a ucis tocmai caprioara domnitei pe care o cauta. Feciorul tinti pasarea cu sageata, iar corbul, cazand din vazduh chiar pe varful acestei stanci il blestema sa n-aiba parte de fericire. Tocmai atunci aparu si domnita care, vazand ucisa caprioara ce-i fusese tovarasa, se arunca de pe stanca, cu copilul in brate, in raul Bicazului. Feciorul de boier, care nu o putu opri pe fata, facu acelasi lucru, si de atunci stanca se numeste Piatra Corbului. 
 
Localizare. Stanca Piatra Corbului se afla la doi kilometri vest de orasul Bicaz, pe partea dreapta a DN 12C care duce spre Cheile Bicazului, in apropierea fabricii de ciment.  
 
Coordonate GPS: 46.9012, 26.0705
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
ganta daniel 11 nov 2015
cel mai levii site de pe planeta
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Stanca Piatra Corbului de langa Bicaz

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Stanca Piatra Corbului de langa Bicaz

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Stanca Piatra Corbului de langa Bicaz

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Stanca Piatra Corbului de langa Bicaz

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

30 ian 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

30 ian 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

30 ian 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

30 ian 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

30 ian 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul