Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Campulung Moldovenesc » Cazare Campulung Moldovenesc » Obiective turistice » Codrul Secular Slatioara din Muntii Rarau
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Codrul Secular Slatioara din Muntii Rarau

Codrul Secular Slatioara din Muntii Rarau

Rezervatia Naturala "Codrul Secular Slatioara" este o rezervatie de interes national situata pe versatul estic al Muntilor Rarau, ce protejeaza specii de arbori seculari, unii cu o vechime de peste 500 de ani. Este considerata a fi cel mai vechi codru din Europa si al doilea ca suprafata - 1064 ha si, cu toate ca demersurile privind declarea ca rezervatie naturala au inceput in anul 1904, a fost declarata Rezervatie Naturala abia in 1941.

Acest loc deosebit, cu arbori care se inalta semeti spre cer, se intinde de la 790 m  pana la altitudinea de 1353 m, si cuprinde culmile Batca Neagra, Batca cu Plai si Batca Lesei, separate de vai adanci.
Speciile de vegetatie sunt numerose: brad, molid, pin silvestru, tisa, fag, paltin de munte, cunutica, salcii, tisa, carpen etc, la care se adauga specii de flori, floarea pastelui, omagul, clopotei, piciorul cocosului, papucul doamnei, sarisoara si multe altele, in total peste 900 de specii de plante. Fauna este reprezentata de specii caracteristice zonei de munte, intre care remarcam rasul, ori cinci specii de fluturi descoperire a  lui Ion Nemes.

La rezervatie se ajunge pe trasee dinspre Campulung Moldovenesc (prin "Moara dracului", traseu marcat cu cruce rosie care porneste din marginea de est a orasului) sau Slatioara (trasee cu cruce albastra si triunghi rosu).

Localizare: Rezervatia Naturala "Codrul Secular Slatioara" se afla in aria administrativa a satului Slatioara, in comuna Stulpicani, la 62 km de Suceava, la 27 km de Gura Humorului si 16 km de Campulung Moldovenesc, in judetul Suceava; se ajunge pe DN 17 Suceava – Gura Humorului – Frasin, apoi pe DJ177A Stulpicani – Slatioara.

Coordonate GPS: 47.452179, 25.619081

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Codrul Secular Slatioara din Muntii Rarau

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Codrul Secular Slatioara din Muntii Rarau

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Codrul Secular Slatioara din Muntii Rarau

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Codrul Secular Slatioara din Muntii Rarau

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

29 mai 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

29 mai 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

29 mai 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

29 mai 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

29 mai 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul