Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Muntenia » Judet Arges » Campulung Muscel » Cazare Campulung Muscel » Obiective turistice » Manastirea Negru Voda
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea Negru Voda

Manastirea Negru Voda

Este pozitionata pe Drumul European ce leaga Pitestiul de Brasov, adresa exacta fiind strada Negru Voda nr. 64, Campulung Muscel, jud. Arges. Coordonatele GPS pe care vi le recomandam sunt: 45º15'51"N, 25º2'23"E.

Complexul Monastic a fost ridicat in anul 1215 de Radu Negru Voievod. De-a lungul timpului a trecut prin trei etape majore de reconstructie / reconsolidare. Ansamblul de astazi cuprinde Turnul Clopotnita, Paraclisul Domnesc, Casa Domneasca si anexa acesteia, Casa Egumeneasca, Biserica Bolnita (“bolnicia” = spital) si chiliile. Din ansamblul de la Negru Voda a mai facut parte si Marele Han al manastirii, construit in anul 1647, dupa moda orientala cu pravalii la parter si camere pentru calatori la etaj. Hanul a funcţionat pana in 1746.

 

Biserica Mare, cu hramul Adormirea Maicii Domnului” este compusa din altar, naos si pronaos. Naosul, este de forma dreptunghiulara, deasupra lui aflandu-se turla cea mare, care sta sprijinita pe patru picioare groase de zid. Tot aici se afla si mormantul primului ctitor, doua strane arhieresti si o strana regala, frumos sculptata in lemn. Pronaosul are doua coloane de zid, cilindrice, langa podul corului si doua ferestre. Pe Biserica Mare exista doua pisanii (inscriptii) din vremea lui Matei Basarab asezate in stanga si in dreapta celei din 1832, anul ultimei zidiri.

Biserica manastirii Negru Voda este necropola domneasca si pastreaza documentul epigrafic cel mai insemnat din tara, precum si cea mai veche lespede de mormant voievodal, apartinand lui Nicolae Alexandru Basarab.

Casa Domneasca, a lui Matei Basarab, a fost ridicata in secolul al XVII-lea. Reprezinta locul unde a functionat prima tiparnita din Tara Romaneasca, folosita pentru tiparirea primei carti in limba romana – „Invataturi peste toate zilele“. Tot aici se afla si o frumoasa colectie muzeala care cuprinde si o colectie de carti vechi, printre alte lucruri de valoare.

Cladirea are un singur nivel cu incaperi boltite si doua foisoare cu stalpi de sustinere hexagonali din caramida. Acest nivel este construit peste o pivnita ramasa din sec. XV, in care accesul se face printr-o intrare ingusta.

Casa Egumeneasca a fost ridicata in trei etape, ultima modificare fiind in stil brancovenesc. Mult mai tarziu, in secolul XIX, s-a construit un corp de chilii pentru monahi. Ultima restaurare a fost facuta in 1986, prin purtarea de grija a Prea Fericitului Parinte Patriarh Iustin Moisescu, originar din Candesti - Muscel.

Turnul Clopotnita are o inaltime de 35m, pana la cruce, avand functionalitate de poarta de incinta, dar si de fortificatie cu caracter militar - dispune de locasuri de tragere la ambele nivele. Este amplasat la Vest de biserica si inca pastreaza structura de la zidire. Gangul boltit este strajuit si astazi de masivele porti din stejar.

Biserica Bolnita ridicata in anul 1714, poarta hramul “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”. De proportii reduse, dar cu o frumoasa arhitectura, biserica adaposteste o pictura valoroasa, realizata de catre Gheorghe Tattarascu, in anul 1856. Ultima restaurare dateaza din anul 1977.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

20 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

20 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

20 mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

20 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

20 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul