Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Muntenia » Judet Arges » Campulung Muscel » Cazare Campulung Muscel » Obiective turistice » Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung

Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung

S-a numit initial Vila Stefan, in onoarea fratelului constructorului, Vasile Golescu. Stefan Golescu a fost erou al primului razboi mondial.

 

Pe un deal situat in partea de vest a oraselului Campulung Muscel, prima cetate de scaun a Tarii Romanesti, Vasile Golescu a amenajat o superba gradina si un parc in jurul vilei, aducand specii de plante si de pomi rari si integrandu-le cu cele ale locului.

 

Vila Golescu a fost confiscata de comunisti, dar surorilor Golescu, fetele constructorului, li s-a permis sa locuiasca in continuare in imobil. Astfel, spre deosebire de destinul nefericit al atator alte imobile confiscate de regimul totalitar, în cazul Vilei Golescu din Campulung Muscel s-a reusit cat de cat prezervarea monumentului de arhitectura.

 

In 2002, proprietarul cladirii, Irina Golescu, a donat vila Fundatiei Pro Patrimonio. Aceasta a purces la ample lucrari de restaurare intre 2003-2009, reintroducand imobilul in circuitul turistic.

 

Informatii si rezervari pentru evenimente se pot cere la Fundatia Pro Patrimonio:

 

bucuresti@propatrimonio.org
0731.878.832

 

Cititi si:

 

Câmpulung-Muscel: Despre Vila Golescu sau cum poate fi salvată o clădire de patrimoniu prin implicare civică (articol scris de Catiusa Ivanov)

 

The Golescu Collection: honest goods (site-ul Fundatiei Pro Patrimonio)

 

Coordonate GPS: 45.270605 25.053104

de G.T. + Toate informatiile
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava) Muzeul de Istorie din Siret (jud. Suceava) Cascada Putnei (jud. Vrancea)
Incarca alt cod de control
Trimite
Rasfoiti online ultima editie a Catalogului Pensiunilor din Romania!
Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung

Cazare la pensiune si TRIPDor.ro va ofera posibilitatea de a rasfoi cea mai noua versiune a Catalogului Pensiunilor din Romania.

» Mai mult
Inscrieri în proiectul MICESA de dezvoltare a antreprenoriatului din Alba Iulia
Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung

Persoanele interesate de participarea la componenta de antreprenoriat a proiectului (conferință de motivare antreprenorială, cursuri ANC de Inițiere în Competențe antreprenoriale, Programe de educație e-Learning, sesiuni de consultanță/consiliere și concurs planuri de afaceri din cadrul proiectului) vor contacta consultantul antreprenorial FNTM din Alba-Iulia.

» Mai mult
Sfântul Nicolae - hramul primelor necropole domnești din Muntenia și Moldova
Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung

În bisericile Sfântul Nicolae a Mănăstirii Bogdana din Rădăuți și Sfântul Nicolae Domnesc de la Curtea de Argeș au fost îngropați spre veșnică odihnă primii domnitori moldoveni și munteni.

» Mai mult
Concursuri de alergare montana in 2018
Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung

Alergatorii Sabin Vasile si Emanuel Trandafir au intocmit o lista de concursuri de alergare montana din 2018. Powered by TRIPDor

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

18 aug 2017
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

18 aug 2017
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

18 aug 2017
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

18 aug 2017
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

18 aug 2017
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul