Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Litoral » Judet Constanta » Constanta » Cazare Constanta » Obiective turistice » Orasul Cernavoda
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Orasul Cernavoda

Orasul Cernavoda

Cernavoda este un oras situatia in partea de veste a judetului Constanta, la 59 km de municipiul Constanta. Mai exact, acesta se afla in Sudul Podisului Dobrogei, la confluenta fluviului Dunarea cu Canalul Dunare - Marea Neagra, respectiv cu vaile Carasu, Tibrin si Silistea. Canalul Dunare -  Marea Neagra divide zona in 2 parti: partea de N unde se gaseste orasul Cernavoda si principalele obiective economice si partea de S, care cuprinde terenuri agricole, caile de comunicatii rutiere si feroviare.

 

Datorita pozitionarii pe malul drept al bratului Dunarea Veche, la jonctiunea cu fluviul Dunarea, Cernavoda este considerat un important nod de transport de interes national.

La km 300, pe malul stang al Dunarii se afla Portul Cernavoda. Iar, in apropierea acestuia se afla Centrala Nucleara de la Cernavoda - singura de aceste tip din Romania, dar si cel mai mare agent economic al orasului. Centrala Nuclearelectrica Cernavoda a fost conceputa cu un profil de 5 unitati, fiecare constituind un ansamblu functional independent, avand o putere de 706 MWe.

Atractii si obiective turistice

Muzeul de Istorie si Arheologie
Se afla pe Str. Ovidiu, nr. 9, Cernavoda. Acesta gazduieste grupul statuar "Ganditorul" si "Femei sezand" - capodopera a sculpturii neolitice descoperita la Cernavoda intr-un mormant din cimitirul de pe Dealul Sofia.

Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena"
Lacasul de cult se afla pe Str. Mircea cel Batran, nr. 3, Cernavoda. Biserica, de cult ortodox, a fost construita, in perioada 1882 - 1895, pe un plan in forma de cruce, iar in mijloc are o cupola mare din caramida si piatra. Planul arhitectural al bisericii este specific stilului bizantin. In anul 2001, cladirea a fost restaurata, iar picturile refacute.

Geamia cultului musulman
Geamia din Cernavoda este situata pe Str. Crisan , nr. 4. Aceasta a fost construita in anul 1756 si astazi se afla pe lista monumentelor istorice din Romania.

Biserica romano – catolica
Lacasul de cult se gaseste pe Str. Gheorghe Asachi si poarta hramul "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul". Cladirea a functionat ca sediu parohial si capela pana in anul 1950, cand a fost nationalizate de catre comunisti, iar preotul comunitatii a fost arestat. Parohia a fost reinfiintata in 1991. Aflandu-se intr-o stare avansate de degradare, in 1997 au inceput lucrarile de constructie la noua biserica, ce au fost terminate in 2003.
 

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

5 iul 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

5 iul 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

5 iul 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

5 iul 2012
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

5 iul 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul