Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Litoral » Judet Constanta » Constanta » Cazare Constanta » Obiective turistice » In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

Pe drumul dintre Constanța și Călărași ,  la doi pași de Adamclisi și la 4 km de satul Ion Corvin, găsim Peștera Sfântului Andrei.

 

Aici era o vale cunoscută din vechime ca „Valea Călugărilor”. Un semn evident al retragerii în pustnicie a creștinilor împătimiți de Dumnezeu.

 

Peștera Sfântului Andrei a fost redescoperită în 1943 și sfințită ca lăcaș de închinăciune în 1944. Războiul și comunismul au adus-o însă în paragină. După 1989 s-a ridicat o mănăstire, aici stabilindu-se doi călugări de la Sihăstria.

 

Potrivit tradiției, Sfântul Andrei a fost apostolul sciților, pe tărâmul Dobrogei de azi, ajungând chiar până la Kiev.

 

Sfântul Pavel sugerează că la sciți ar fi ajuns cuvântul lui Dumnezeu. În jurul anului 300, istoricul și episcopul Eusebiu de Cezareea consemnează o veche tradiție potrivit căreia apostolii și ucenicii au tras la sorți locurile de misiune.

 

„Lui Toma i-au căzut sorţii să meargă în Parţia, lui Andrei în Sciţia, lui Ioan în Asia”, a scris Eusebiu de Cezareea în cartea sa de căpătâi, „Istoria Bisericii”. Pe vremea apostolatului Sfântului Andrei, Sciția – Dobrogea de astăzi - era deja sub stăpânire romană, deci era oarecum facil ca apostolii să vină și pe acese meleaguri. Tradiția spune că Andrei ar fi ajuns până la Kiev – Ucraina de astăzi.

 

Discipol al Sfântului Ioan Botezătorul, Andrei a fost martor al Botezului Domnului. Sfântul Andrei este numit Întâiul Chemat deoarece, după acest botez, l-a urmat pe Isus și l-a adus la Mîntuitor și pe fratele său, Petru. Episodul este descris de Ioan Evanghelistul.

 

TRIPDor: Sfântul Andrei. Ocrotitorul românilor este Întâiul Chemat

 

Sfântul Andrei  a fost crucificat în Patras, în Grecia. Considerându-se nedemn să fie ucis la fel ca Mântuitorul, Sfântul Andrei a cerut să fie ucis pe o cruce în semn de X – „crucea Sfântului Andrei”.

 

Este ocrotitorul pescarilor, pescar fiind și el asemenea fratelui său, al Scoției, României, Ucrainei și Rusiei.

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava) Muzeul de Istorie din Siret (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

29 nov 2017
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

29 nov 2017
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

29 nov 2017
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

29 nov 2017
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

29 nov 2017
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul