Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Transfagarasan » Judet Arges » Corbeni » Cazare Corbeni » Evenimente » Festivalul Traditii Argesene
Cont turist | Cont afacere
Evenimente
19 sep 2012 09:58

Festivalul Traditii Argesene

Festivalul Traditii Argesene

Festivalul Traditii Argesene, editia 2012, va avea loc in perioada 21 - 23 septembrie in Comuna Corbeni din judetul Arges. Evenimentul aflat la cea de-a IIa editie, isi propune continuarea, dezvoltarea si promovarea valorilor autentice, a traditiilor si obiceiurilor zonei, atat de valoroase din punct de vedere cultural.

Acest festival se va desfasura in aer liber, intr-un cadru natural, pe malul raului Arges, in centrul comunei Corbeni.

Se vor reuni acolo, interpreti consacrati ai muzicii populare argesene, mesteri populari care produc obiecte de uz casnic-gospodaresc traditionale, artisti plastici si artizani populari, mici producatori de alimente si bauturi naturale – bio si alti pastratori ai folclorului, obiceiurilor si traditiilor stramosesti.

Aceasta manifestare artistica populara, la care accesul participantilor si spectatorilor va fi liber, va avea in centrul atentiei concursul de interpretare a cantecului popular si prezentarea costumului national atat de bogat si divers. Participarea cat mai larga a tinerilor interpreti amatori, in urma unei preselectii, va oferi publicului o adevarata parada a cantecului autentic muntenesc. Un juriu de specialitate va da masura valorii si a autenticului in arta interpretativa populara.

Spectatorii vor fi indemnati sa poarte costume populare si vor fi antrenati sa participe la diverse concursuri, dansuri si jocuri populare. Pe parcursul celor trei zile de festival se vor desfasura mai multe intreceri menite sa antreneze publicul: concurs de taiat lemne, de mancat rapid, de tuns oi, concurs de calarie, de alergare, aruncarea pietrei de rau, trasul cu franghia etc, vor fi premiate cele mai frumoase si autentice costume populare, cel mai bun atelaj, cel mai bun gospodar. Pentru bucatarii pensiunilor si restaurantelor, va fi un concurs de gatit mancare traditionala romaneasca cu ingrediente naturale.

Programul festivalului

Vineri 21.09.2012
Vor incepe sa soseasca mestesugarii, micii producatori, concurentii si o parte dintre invitati, iar pe masura ce sosesc vor fi cazati,  iar o parte dintre ei vor primi diurnele. Vor fi repartizate standurile si corturile expozitionale. Se va face o scurta intalnire intre echipa de proiect, reprezentantii partenerilor, reprezentantii sponsorilor, regizorul de scena si prezentatorul festivalului, la care se vor face prezentarile si se vor face ultimile precizari si retusuri. Se va realiza intalnire dintre dirijorul orchestrei si concurentii selectati in vederea stabilirii tonalitatilor si a ritmului pieselor acompaniate de orchestra. Se va face o repetitie generala la scena.

18:00
Inceperea festivalului : prezentarea programului festivalului si a programului serii. Anuntarea inscrierilor pentru participarea la diversele concursuri. Anunturi umanitare, pentru donarea de bani sau obiecte pentru persoanele cu oportunitati reduse, indicate de primarie, care au nevoie de sprijin.

18:10 – 18:30
Sustinerea unui scurt recital de muzica de fanfara care va cuprinde sarbe, jocuri si hore, la care spectatorii vor fi antrenati sa danseze.

18:30 – 20:00
Inceperea concursului de interpretare, partea I. Prezentarea membrilor juriului, a regulamentului de concurs si a tarafului. Fiecare concurent se va prezenta, va face o descriere a costumului popular pe care il poarta si va interpreta o doina sau balada fara acompaniament, urmata de o hora sau sarba cu acompaniamentul tarafului. In aceasta seara vor concura 10 tineri.

20:00 – 20:30
Pauza in timpul careia se va difuza muzica populara.

20:30 – 21:00
Primul recital.

21:00 – 21:15
Ansamblu de dansuri populare – repriza I

21:15 – 21:45
Al II-lea recital.

21:45 – 22:00
Ansamblu de dansuri populare – repriza II, spre final dansatorii vor cobori in mijlocul spectatorilor si ii vor angrena in dans, formand o hora generala.

22:00 – 22:30
Al III-lea recital.

22:30 – 23:00
Intermezzo instrumental sustinut de taraf. Inchiderea programului serii.

Sambata 22.09.2012
Program 12,00 – 23,00. Pana la inceperea programului propriuzis, la ora 10,00 – 12,00  la sala de spectacole, va fi sustinut simpozionul „Folclorul – Trecut si Viitor”. Intre timp, la locul de desfasurare, pana la inceperea programului, spectatorii vor putea asculta muzica populara difuzata la scena, vor vizita atelierele mestesugaresti, standurile diversilor producatori, expozitiile de pictura, sculptura, olarit, masti populare si artizanat etc, unde vor avea ocazia sa vada mesterii populari la lucru si vor putea cumpara diverse produse. In cortul mare destinat produselor culinare se va deschide targul produselor alimentare traditionale naturale romanesti, deschis pentru participanti din toata tara.

12:00 – 12:10
Anuntarea programului zilei si a concursurilor care se vor desfasura pana la ora 17. Anunturi umanitare.

12:10 – 17:00
Desfasurarea concursurilor : tunsul oilor; mancat bulz; taiat busteni; concursul cainilor ciobanesti ( frumusete si dresaj ). Dupa fiecare concurs se va face premierea castigatorilor. Pe toata durata concursurilor, de la scena se va difuza muzica populara romaneasca autentica.

17:00 – 17:15
Intermezzo instrumental al tarafului.

17:15 – 19:00
Ansambluri populare de dansuri, instrumentale si corale din Arges. Intre 18,00 si 18,15 pauza.

19:00 – 19:15
Anunturi diverse. Anunturi umanitare.

19:15 – 20:45
Concursul de interpretare, partea a II-a, urmatorii 10 concurenti.

20:45 – 21:00
Pauza. Se va difuza muzica populara si grupul voluntar de tineri animatori vor antrena spectatorii la joc.

21:00 – 23:00
Recitaluri ale artistilor consacrati, recital al unui ansamblu profesionist de dansuri populare, care vor cobori si printre spectatori, pe care ii vor pofti la hora. Incheierea programului serii.

Duminica 23.09.2012
Program 09,00 – 23,00. Anunturi umanitare.La ora 9,00 va incepe concursul de gatit, care se va incheia la ora 13,00. Conform regulamentului, care le va fi transmis odata cu inscrierea la concurs, fiecare concurent va primi cate 2 Kg de carne ( porc, vita sau pui ) la alegere si li se vor pune la indemana legume si alte ingrediente naturale, pentru a gati cate doua feluri de mancare traditionala romaneasca. Fiecare concurent va folosi ceaun si pirostrii si va primi lemne pentru foc.

12,30 – 12:45
Anuntarea programului si anunturi diverse. Anunturi umanitare.

12:45 – 13:30
Hora satului  la care vor participa cat mai multi spectatori imbracati in straie populare. Cei care nu au costume populare, pe toata perioada festivalului, pot inchiria gratuit, pe baza actului de identitate, costumele puse la dispozitie intr-un cort special situat la intrare. Dupa hora, juriul va desemna cele mai frumoase si autentice costume populare dama / barbat, cea mai tanara pereche de dansatori, dar si cea mai varstnica, numai cei care poarta costume populare. Castigatorii vor fi premiati.

13:30 – 14:00
Finalul concursului de gatit, degustarea si jurizarea preparatelor, desemnarea castigatorului si decernarea premiului. Donarea  preparatelor, familiilor care fac obiectul actiunii caritabile.

14:00 – 15:30
Concursuri sportive populare, pentru ambele genuri: alergare; aruncarea pietrei de rau; trasul cu franghia. Concursul hipic pentru doua sectiuni: calarie; atelaje. La concursul de atelaje se va premia atat cel mai rapid, cat si cel mai frumos atelaj ( cai – caruta ). Decernarea premiilor.

15:30 – 17:00
Concursul de interpretare, partea a III-a, ultimii 10 concurenti.

17,00 – 18,00
Pauza, in timpul careia juriul va delibera si va desemna castigatorii concursului de interpretare. Se vor insuma donatiile, care apoi vor fi impartite familiilor respective.

18:00 – 23:00
Recitaluri invitati. Desemnarea castigatorilor si decernarea premiilor, concursului de interpretare a muzicii populare si a portului muntenesc. Anuntarea rezultatului donatiilor umanitare. Recitalurile premiantilor concursului de interpretare. Hora generala de final. Inchiderea festivalului.

+ Toate informatiile
Au început înscrierile în MICESA, proiect de stimulare a antreprenoriatului în Alba Iulia RePatriot la Focșani de Ziua Unirii Proiect MICESA: Sprijin pentru comunități marginalizate din Alba Iulia Patinoar și carusel la Târgul de Crăciun București 2017 CONCERT Tudor Gheorghe la Sala Palatului - 21/22 decembrie
Incarca alt cod de control
Trimite
Rasfoiti online ultima editie a Catalogului Pensiunilor din Romania!
Festivalul Traditii Argesene

Cazare la pensiune si TRIPDor.ro va ofera posibilitatea de a rasfoi cea mai noua versiune a Catalogului Pensiunilor din Romania.

» Mai mult
Inscrieri în proiectul MICESA de dezvoltare a antreprenoriatului din Alba Iulia
Festivalul Traditii Argesene

Persoanele interesate de participarea la componenta de antreprenoriat a proiectului (conferință de motivare antreprenorială, cursuri ANC de Inițiere în Competențe antreprenoriale, Programe de educație e-Learning, sesiuni de consultanță/consiliere și concurs planuri de afaceri din cadrul proiectului) vor contacta consultantul antreprenorial FNTM din Alba-Iulia.

» Mai mult
Sfântul Nicolae - hramul primelor necropole domnești din Muntenia și Moldova
Festivalul Traditii Argesene

În bisericile Sfântul Nicolae a Mănăstirii Bogdana din Rădăuți și Sfântul Nicolae Domnesc de la Curtea de Argeș au fost îngropați spre veșnică odihnă primii domnitori moldoveni și munteni.

» Mai mult
RePatriot la Focșani de Ziua Unirii
Festivalul Traditii Argesene

De Ziua Unirii, la 24 ianuarie 2018, ora 11.00, la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, se va desfășura conferința specială RePatriot, denumită „Vrancea Inima României – Unirea românilor în jurul principiilor și inițiativei antreprenoriale”.

» Mai mult
Cele mai citite articole
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

19 sep 2012
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

19 sep 2012
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

19 sep 2012
Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013) Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja

19 sep 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul