Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Transfagarasan » Judet Arges » Curtea De Arges » Cazare Curtea De Arges » Obiective turistice » Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges

Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges

Situata in Curtea de Arges, pe Strada Negru Voda, la numarul 2, reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente din partea de Sud – Est a Europei secolului al XIV-lea. Biserica este ctitoria lui Basarab I, in cadrul resedintei voievodale, constructia in plan de cruce greaca inscrisa fiind terminata in 1352. Coordonatele GPS pe care vi le recomandam sunt: 45.14264N, 24.67518E.

Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges sta si acum mandra in fata atator obstacole ce le-a intalnit de-a lungul timpului. Oamenii s-au schimbat, dar spiritual ei a ramas neatins, primind si astazi vizitatorii care doresc sa ii calce pragul. Acest maiestuos edificiu adaposteste in interior capodoperele unora dintre cei mai desavarsiti artisti.

 

Cadrul din piatra sculptata ale ferestrelor dateaza din secolul al XVII, de cand a fost renovata. Ca si dimensiuni, biserica este mare: conturul exterior al planului se inscrie intr-un dreptunghi ce are 14,55×23,50 m. Inaltimea, masurata la varful acoperisului turlei, atinge 23 m. Suprafata interioara cuprinde trei incaperi distincte: pronaosul (2,80 m), naosul (11,80x12,40 m) si altarul format dintr-o absida mare, incadrata cu doua absidiole. Naosul, incaperea principala bisericii, cuprinde in mijloc patru stalpi, dispusi in plan pe o forma patrata. Prin intermediul acestora, interiorul este compartimentat in trei nave: una mediana si doua laterale, prelungite fiecare spre rasarit cu cate o absida.

Desi majoritatea vizitatorilor se opresc doar la Manastirea din Curtea de Arges, atrasi de cele mai multe ori de legenda Mesterului Manole, exista oameni care pasesc si in Biserica Domneasca, pentru a admira fresca din interior – cea mai veche de acest gen din tara noastra.

Exista adapostite aici si cateva picturi unice prin modul in care acestea redau anumite scene, unul dintre exemple fiind Fecioara Maria care il poarta in pantec pe Iisus; un alt exemplu este cel care il intruchipeaza pe Iisus purtandu-si crucea pe muntele Golgota.

Un timp indelungat, biserica a fost necropola domnitorilor munteni. Aici este si mormantul lui Vlaicu Voda, in care s-au gasit numeroase marturii arheologice ale secolului XIV, printre care si „paftaua” de la Arges.

 

In biserica este conservat si mormantul lui Radu I Basarab expus sub sticla, aici putand fi observate cateva parti din vesmantul feudal ornamentat cu aur si pietre pretioase. Programul de vizitare al Bisericii este zilnic, de la 08:00 la 18:00.

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Biserica Domneasca Sfantul Nicolae – Curtea de Arges

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

21 mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

21 mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

21 mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

21 mar 2012
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

21 mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul