Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bran Moeciu » Judet Arges » Dambovicioara » Cazare Dambovicioara » Obiective turistice » Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

 

Cheile Dâmbovicioarei se afla mai sus de orasul Rucar si satul Podu Dâmbovitei (730 metri altitudine), in partea de sud a masivului Piatra Craiului. 
 
Aceasta succesiune de chei – Dambovicioarei, Pesterii si Brusturetului - a fost sapata in podul calcaros de râul Dâmbovicioara, afluent al Dâmbovitei, care izvorareste de sub varful La Om, cel mai inalt varf al Pietrii Craiului.
 
Cheile Dâmbovicioarei, Pesterii si Brusturetului sunt parcurse de un drum forestier si se intind pe circa opt kilometri. Zona cea mai spectaculoasa este cea de sud a Cheilor Dâmbovicioarei, între satele Dâmbovicioara si Podu Dâmbovitei si are circa doi kilometri. Peretii Cheilor Dâmbovicioarei ating înaltimi de pâna la 200 de metri.
 
Mai sus de Cheile Dâmbovicioarei, sunt Cheile Pesterii si Pestera Dâmbovicioara. In amonte, întânirea râului Dâmbovicioara cu Valea Muierii formeaza cascade spectaculoase, apa tasnind din stanca calcaroasa, locul fiind numit sugestiv La Gâlgoaie. Drumul insotit de marcajul cu banda albastra trece prin Cheile Brusturetului pentru a ajunge la Cabana Brusturet (1074 metri altitudine), dupa circa 12 kilometri parcursi pana aici din satul Podu Dâmbovitei, aflat pe DN 73, Rucar-Bran.
 
Localizare. Drumul care strabate Cheile Dambovicioarei, Cheile Pesterii si Cheile Brusturetului se desprinde spre nord, in satul Podu Dâmbovitei, din  soseaua DN73 Rucar-Bran, la circa 5 km nord-est de Rucar, 25 km de Câmpulung Muscel, si 28 km sud-vest de Bran.  
 
Coordonate GPS
Podu Dambovitei: 45.407625, 25.202453 (punctul de intrare in drumul spre Cheile Dambovicioarei)
Cheile Dambovicioarei: 45.407625, 25.202453
Cheile Pesterii: 45.443347, 25.222312
Pestera Dambovicioara: 45.444713, 25.222747
Cheile Brusturetului 45.454727, 25.219649 
Cabana Brusturet: 45.471335, 25.225638
 

 

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

15 apr 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

15 apr 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

15 apr 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

15 apr 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

15 apr 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul