Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bran Moeciu » Judet Arges » Dambovicioara » Cazare Dambovicioara » Obiective turistice » Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

 

Cheile Dâmbovicioarei se afla mai sus de orasul Rucar si satul Podu Dâmbovitei (730 metri altitudine), in partea de sud a masivului Piatra Craiului. 
 
Aceasta succesiune de chei – Dambovicioarei, Pesterii si Brusturetului - a fost sapata in podul calcaros de râul Dâmbovicioara, afluent al Dâmbovitei, care izvorareste de sub varful La Om, cel mai inalt varf al Pietrii Craiului.
 
Cheile Dâmbovicioarei, Pesterii si Brusturetului sunt parcurse de un drum forestier si se intind pe circa opt kilometri. Zona cea mai spectaculoasa este cea de sud a Cheilor Dâmbovicioarei, între satele Dâmbovicioara si Podu Dâmbovitei si are circa doi kilometri. Peretii Cheilor Dâmbovicioarei ating înaltimi de pâna la 200 de metri.
 
Mai sus de Cheile Dâmbovicioarei, sunt Cheile Pesterii si Pestera Dâmbovicioara. In amonte, întânirea râului Dâmbovicioara cu Valea Muierii formeaza cascade spectaculoase, apa tasnind din stanca calcaroasa, locul fiind numit sugestiv La Gâlgoaie. Drumul insotit de marcajul cu banda albastra trece prin Cheile Brusturetului pentru a ajunge la Cabana Brusturet (1074 metri altitudine), dupa circa 12 kilometri parcursi pana aici din satul Podu Dâmbovitei, aflat pe DN 73, Rucar-Bran.
 
Localizare. Drumul care strabate Cheile Dambovicioarei, Cheile Pesterii si Cheile Brusturetului se desprinde spre nord, in satul Podu Dâmbovitei, din  soseaua DN73 Rucar-Bran, la circa 5 km nord-est de Rucar, 25 km de Câmpulung Muscel, si 28 km sud-vest de Bran.  
 
Coordonate GPS
Podu Dambovitei: 45.407625, 25.202453 (punctul de intrare in drumul spre Cheile Dambovicioarei)
Cheile Dambovicioarei: 45.407625, 25.202453
Cheile Pesterii: 45.443347, 25.222312
Pestera Dambovicioara: 45.444713, 25.222747
Cheile Brusturetului 45.454727, 25.219649 
Cabana Brusturet: 45.471335, 25.225638
 

 

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Cheile Dâmbovicioarei si Cheile Brusturetului

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

15 apr 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

15 apr 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

15 apr 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

15 apr 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

15 apr 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul