Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Bacau » Darmanesti » Cazare Darmanesti » Obiective turistice » Muntii Berzunti de langa Valea Trotusului (jud. Bacau)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Muntii Berzunti de langa Valea Trotusului (jud. Bacau)

Muntii Berzunti de langa Valea Trotusului (jud. Bacau)

 

Muntii Berzunti se afla pe teritoriul judetului Bacau, in partea de est a Carpatilor Orientali. Muntii Berzunti sunt marginiti la nord de Muntii Tarcaului (1664 m), la sud de plaiurile rasaritene ale Muntilor Nemirei (1649 m) si la vest de Valea Trotusului. Sunt alcatuiti din straturii de gresii.
 
Altitudinea maxima a Muntilor Berzunti este in Varful Magura – 984 metri. 
 
Creasta principala a Muntilor Berzunti incepe la nord de orasul Targu Ocna, prin varful Chiciria (502 m), dupa care se ridica accentuat in varfurile Osoiu (781 m) si Magura (984 m). Culmea Muntilor Berzunti urmeaza apoi directia nor-vest spre varfurile Bulimandru (978 m), Tarnita (892 m) si Runcu (763 m), in apropiere de localitatile Comanesti si Moinesti si a Manastirii Prodomita. Aceasta creasta principala, lunga de aproximativ 20 de kilometri, se tine la o altitudine medie de 800 de metri si are o latime cuprinsa intre 5 si 8 kilometri. 
 
Traseele in Muntii Berzunti pornesc dinspre sud din Targu Ocna, pe Dealul Chiciria, din apropierea satului Bogata (com. Dofteana), spre Dealul Dracoaia si apoi spr Varfurile Ousoru si Magura, din satul Cucuieti (comuna Dofteana), spre varfurile Ursoaia si Magura. 
 
In partea de nord, de la Manastirea Vermesti de langa Comanesti, de la Moinesti si de la Manastirea Prodomita se urca spre varfurile Runcu si Tarnita, aflate la extremitatea de nord-vest a crestei Muntilor Berzunti. 
 
La partea mediana a crestei Muntilor Berzunti se ajunge pe poteci care pornesc din satele Berzunti si Buda, dinspre est, sau, dinspre vest, de langa Darmanesti, din satele Plopu si Pagubeni, catre varful Bulimandru si Schitul Sfantul Ilie, metoc al Manastirii Sfantul Sava din satul Buda (com. Berzunti).
 
Localizare. Muntii Berzunti se afla la nord de Tagu Ocna, la est de Darmanesti si Comanesti si la vest de comuna Berzunti, in judetul Bacau.
 
Coordonate GPS (Schitul Sfantul Ilie, langa Vf. Bulimandru): 46.40351, 26.566765
 
 
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Farkas Ida 18 aug 2016
Santem cu coyonac secuiesc.
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

10 apr 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

10 apr 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

10 apr 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

10 apr 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

10 apr 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul