Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Cazanele Dunarii » Judet Mehedinti » Drobeta-Turnu Severin » Cazare Drobeta-Turnu Severin » Obiective turistice » Manastirea Gura Motrului (jud. Mehedinti)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea Gura Motrului (jud. Mehedinti)

Manastirea Gura Motrului (jud. Mehedinti)

 

Manastirea Gura Motrului este manastire de calugari cu hramul Cuvioasa Parascheva. Manastirea se afla pe malul drept al Jiului, la granita Mehedintiului cu Doljul, in apropierea podului de peste Jiu de langa Filiasi, spre Strehaia. 
 
Ca in cazul mai multor manastiri din Dolj si Mehedinti, traditia sustine ca Manastirea Gura Motrului a fost intemeiata de Sfantul Nicodim in secolul XIV, ctitorul Voditei de langa Orsova  si al Tismanei. 
 
Stim sigur ca Manastirea Gura Motrului a fost intemeiata de catre Harvart, marele vornic al sfantului domnitor al Tarii Romanesti Neagoe Basarab. Cel putin asa arata un document de la 1519, probabil ca a fost rectitorita pe locul unei manastiri mai vechi, legata de Sfantul Nicodim. De altfel, in apropiere, la circa doi kilometri, se afla un izvor cunoscut ca “Izvorul Sfantului Niocodim” sau “Fantana cu leacu’”
 
Biserica pe care o vedem astazi a fost ridicata in 1653 de catre Preda Brancoveanu, bunicul marelui domnitor, martir si sfant Constantin Brancoveanu. Biserica Manastirii Gura Motrului a fost pictata pe vremea lui Constantin Brancoveanu intre 1702-1704. 
 
Aceasta pictura nu se mai vede pentru ca biserica manastirii a fost refacuta si repictata la jumatatea secolul XIX de staretul de atunci, Eufrosin Poteca. Acesta, calugarit la Neamt, mason, teolog cu idei radicale iluministe si profesor de filosofie la Colegiul “Sfantu Sava”, a fost exilat la Gura Motrului in 1830 de catre generalul Kiseleff.
 
In apropiere, in Strehaia, puteti vizita si Manastirea Strehaia , manastire de maici, ctitorie fortificata a lui Matei Basarab. 
 
Localizare. Manastirea Gura Motrului se afla in satul Gura Motrului, comuna Butoiesti, jud. Mehedinti, intre Filiasi si Strehaia. Manastirea se afla in apropierea DN66 care uneste Craiova de Dobeta Turnu Severin, la circa 62 kilometri est de Drobeta Turnu Severin, 15 km de Strehaia, 5 km vest de Filiasi si la 50 kilometri nord-vest de Craiova. 
 
Coordonate GPS: 44.551715, 23.444143
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Manastirea Gura Motrului (jud. Mehedinti)

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Manastirea Gura Motrului (jud. Mehedinti)

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Manastirea Gura Motrului (jud. Mehedinti)

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Manastirea Gura Motrului (jud. Mehedinti)

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

18 mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

18 mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

18 mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

18 mar 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

18 mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul