Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Evenimente » „ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii
Cont turist | Cont afacere
Evenimente
15 mar 2018 15:47

„ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii

„ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii

 

Având Municipiul Alba Iulia drept lider de consorțiu, proiectul Alba Iulia 360 urmărește reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială în cadrul a cinci comunități defavorizate în care există populație de etnie romă: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri.

 

Cei 11 parteneri ai consorțiului implementează activități de creștere a accesului la educație și pe piața muncii, de susținere a antreprenoriatului, furnizare de servicii medico-sociale, de îmbunătățire a condițiilor de locuit și oferă  asistență juridică pentru reglementarea actelor de identitate / de proprietate.

 

Prin astfel de acțiuni, proiectul „Alba Iulia 360” urmărește să îmbunătățească situația a minimum 560 persoane din cele cinci comunitățile marginalizate, dintre care mai mult de jumătate aparțin minorității rome din municipiu.

 

În cadrul proiectului, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM vizează stimularea antreprenorială din aceste cinci comunități defavorizate în care exisă populație de etnie romă în vederea înființării de afaceri, alături de partenerii PAEM, DAD Expertise, AJOFM, INTRATEST și BPI Group.  Astfel, cei 6 parteneri din componenta de antreprenoriat furnizează servicii personalizate de consultanță și consiliere antreprenorială pentru 185 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din care 85 persoane beneficiază de cursuri de competențe antreprenoriale realizate de FNTM și BPI Group, iar 3 persoane beneficiaza de microgranturi oferite prin proiect de FNTM pentru demararea unei afaceri

.

În mod concret, FNTM va oferi consultanță antreprenorială și va asigura educația antreprenorială a 40 persoane în cadrul a două cursuri acreditate ANC de Inițiere în Competențe Antreprenoriale și prin urmarea unuia dintre cele două cursuri de e-Learning dezvoltate de FNTM: Antreprenor și Întreprinzător în turism

 

Cursurile acreditate ANC se vor desfășura în perioada iulie - septembrie 2018, iar cursurile e-Learning în iunie - noiembrie 2018.

 

Înscrierea persoanelor interesate de această formare antreprenorială se va realiza între aprilie - iunie 2018, la consultantul antreprenorial FNTM Claudia Pilat (detalii mai jos). Selecția persoanelor care vor participa la cele două cursuri acreditate ANC va avea loc în mai - iulie 2018.

 

În luna iunie 2018, la Alba Iulia, FNTM va organiza și o conferință motivațională în domeniul antreprenoriatului. Conferința va cuprinde prezentări despre oportunitățile din componenta de antreprenoriat, povești de succes și filme motivaționale, studii de caz și sesiuni interactive de discuții între experți-traineri și participanți, fiind abordate teme de interes cu accent pe dezvoltare locală, management si cultură antreprenorială.

 

Cursanții vor primi diplome de absolvire, acreditate ANC, pentru cursul de Inițiere în Competențe Antreprenoriale, respectiv diplome de absolvire a Programului e-Learning ales, sub egida FNTM și a partenerilor.

 

Participanții la cursurile de Compentențe antreprenoriale își vor putea înscrie ulterior proiectele proprii în cadrul Concursului de planuri de afaceri ce se va desfășura între 19 noiembrie 2018 – 18 februarie 2019. Vor fi astfel selectate trei planuri de afaceri care vor primi granturi individuale de maximum 25.000 euro (la cursul 4.4623 lei/euro, din anul 2016).

 

FNTM va oferi asistență pentru înființarea celor trei noi firme, lansarea cu succes a afacerilor și va monitoriza implementarea  planurilor de afaceri câștigătoare. 

 

Proiectul „Alba Iulia 360“(cod POCU/18/4/1/101639), cu o durată de 36 de luni, este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: Liceul de Arte ,,Regina Maria" Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Filiala de Cruce Roșie a Județului  Alba, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Fundația PAEM Alba, DAD EXPERTISE S.R.L., BPI Management Consulting România SRL, INTRATEST S.A., Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, Asociația pentru Dezvoltare și Incluziune Socială.  

 

Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuția nerambursabilă este 24,3 milioane. Proiectul „Alba Iulia 360” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.


Contactați consultantul antreprenorial FNTM

Persoanele interesate de participarea la componenta de antreprenoriat a proiectului Alba-Iulia 360 (conferință de motivare antreprenorială, cursuri ANC de Inițiere în Competențe Antreprenoriale, programe de e-Learning, sesiuni de consultanță/consiliere și concurs planuri de afaceri din cadrul proiectului) sunt invitate să contacteze consultantul antreprenorial FNTM.

 

Consultant antreprenorial FNTM

Claudia Pilat

E-mail claudia.pilat@fntm.ro

Telefon 0745861220

+ Toate informatiile
Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba Invitație la conferința Start-up Urban de la Sibiu - marți, 17 aprilie Concursuri de alergare montana in 2018
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
„ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
SIBIU: 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ”
„ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii

„Cât timp v-ar lua să economisiți 39.000 de euro? Prin acest proiect veți economisi timp, ani de zile în care ați vrea să strângeți acesti bani. Iar prin acest proiect nu sunteți singur. Noi suntem aici, în calitate de formatori, să vă ajutam, pornind de la ideea de business până la implementarea planului de afaceri. Suntem alături de voi și ulterior. Câte organizații au beneficiat de consultanță în primele 6 luni din viață? Formatorii din acest curs nu vin aici în calitate de deținători de cunoștințe teroetice, ci de „colegi de suferință”. Cu toții avem experiență în antreprenoriat."

» Mai mult
„ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii
„ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii

Având Municipiul Alba Iulia drept lider de consorțiu, proiectul Alba Iulia 360 urmărește reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială în cadrul a cinci comunități defavorizate în care există populație de etnie romă: Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru, Ciocârliei-Pompieri.

» Mai mult
Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban
„ALBA IULIA 360” - promovarea antreprenoriatului pentru reducerea sărăciei și excluziunii

Conferința „Luăm START-ul ÎMPREUNĂ” a adus la Târgu Mureș, circa 80 de participanți - potențiali antreprenori interesați de desfășurarea proiectului Start-up Urban, experți și oameni de afaceri care și-au împărtășit poveștile de succes.

» Mai mult
Cele mai citite articole
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

15 mar 2018
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

15 mar 2018
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

15 mar 2018
Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013) Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja

15 mar 2018
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul