Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Evenimente » Hebo Trailers iti pune casa in miscare
Cont turist | Cont afacere
Evenimente
29 nov 2019 19:31

Hebo Trailers iti pune casa in miscare

 

Henrieta Sabău a pus pe roți o afacere care oferă un dinamism aparte casei tale…la propriu. Start-up-ul său construiește trailere (remorci) certificate UE, pentru transportarea caselor mobile, numite și „tiny house”.

 

Carte de vizită:

Hebo Trailers

Site: https://hebotrailers.com/en

Facebook: https://www.facebook.com/hebotrailers/

Localizare: Miercurea Ciuc

Venituri realizate: 96.483,47 lei

Finanțare obținută: 173.881,5 de lei

Locuri de muncă create: 2

 

Absolventă de Studii Europene la Cluj, Henrieta a lucrat o bună perioadă de timp, după finalizarea studiilor, în domeniul vânzărilor la două mari companii din Dubai. Întoarsă acasă, a acceptat provocarea de a deveni director de vânzări pentru Eco Tiny House, o mică afacere din Miercurea Ciuc specializată în construcția de căsuțe mobile. Principala problemă cu care s-a confruntat aici a fost achiziția de remorci speciale pe care să fie montate și transportate căsuțele.

 

A văzut din asta, însă, o oportunitate și a hotărât să participe la concursul de planuri de afaceri al proiectului Start-up Urban.

 

„Am decis să înființez Hebo Trailers dintr-o nevoie pe care am identificat-o lucrând la Eco Tiny House. În România lipsesc producătorii autorizați de trailere speciale pentru aceste căsuțe, ele intrând relativ recent pe piața de la noi”, explică Henrieta Sabău.

 

 

 

Parteneriat cu o mare firmă din domeniu 

 

Din cauza deficitului de piață din România și Europa de Est au fost nevoiți să apeleze la o firmă de profil din Olanda. Doar că și asta s-a dovedit a fi o oportunitate: recent au semnat un parteneriat cu Vlemmix, unul dintre principalii producători olandezi de trailere speciale. În baza acestui acord, Hebo Trailers va putea fabrica modelele Vlemmix și la noi în țară. „Am construit o relație bună cu ei și astfel am reușit să semnăm un parteneriat. Putem acum face modelele pe care ei le produc și am devenit dealerul lor oficial în România. Suntem deocamdată în proces de autorizare la RAR”, mai explică tânăra antreprenoare. 

 

Până să reușească acest parteneriat, au fost nevoiți să omologheze individual fiecare remorcă, lucru care deși a fost o soluție pentru piața internă, a blocat colaborările internaționale. În urma obținerii certificării, însă, startup-ul Henrietei ar urma să poată intra pe marile piețe europene, precum Germania, Franța, Marea Britanie și Olanda, unde sunt înmatriculate sute de mii de astfel de „vehicule recreaționale”.

 

„O astfel de omologare valabilă pe plan european costă aproximativ 20.000 de euro. Cum există puține firme din România conectate la piața de case mobile, suma de bani necesară este descurajatoare și puțini sunt dispuși să facă investiția”, explică Henrieta motivul pentru care s-a orientat spre o finanțare europeană.

 

 

Tiny houses” sau un fel de garsoniere pe roți

 

Ideea de a-ți lua casa și a te muta cu ea în altă parte a prins tot mai mult în țările din vest pe parcursul ultimelor decenii. Denumite generic „tiny house” sau „tiny home”, căsuțele mobile sunt, de obicei, un soi de garsoniere pe roți, cu suprafețe de 20-30 de metri pătrați sau chiar mai mari, care pot fi transportate pe trailere în diverse locuri.

 

Aflați mai multe detalii de pe site-ul Start-up Urban.

+ Toate informatiile
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia) Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

29 nov 2019
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

29 nov 2019
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

29 nov 2019
Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013) Turul Ciclist al Sibiului (11-14 Iulie 2013)

Cu o incadrare superioara in calendarul competitiilor Uniunii Cicliste Internationale (2.1), cu echipele Pro-Continentale care intra in joc de la acest nivel, cu primele nume mari ale ciclismului european, cu faima deja

29 nov 2019
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul