Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Falticeni » Cazare Falticeni » Obiective turistice » Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)

Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)

In Falticeni, intr-o casa construita in anul 1850, donata de Horia si Eugen Lovinescu, s-a infiintat in anul 1972 Galeria Oamenilor de Seama. Din anul 2010, galeria face parte din Lista Monumentelor Istorice ale judetului Suceava.

Ideea infiintarii unui muzeu a aparut in a doua jumatate a secolului al XX-lea, tocmai pentru a pune in valoarea importanta culturala a Falticenilor, targ drag numeroaselor personalitati care s-au nascut aici. Galeria Oamenilor de Seama un muzeu nemaintalnit in spatiul romanesc.

In "Istoria literaturii romane", George Calinescu arata ca "dupa Bucuresti si Iasi, Falticeniul este al treilea oras din tara ca numar de scriitori autohtoni".

In cele patru incaperi din cadrul Galeriei Oamenilor de Seama aveti ocazia sa vedeti carti, scrisori, manuscrise, fotografii, documente si exponate diverse care infatiseaza momente din viata si activitatea celor peste 50 de oameni de cultura, cu "radacini" in municipiul Falticeni si in imprejurimi sau care au locuit o perioada in aceste locuri.

Tot aici se afla Centrul Cultural Romano-American, infiintat la initiativa prof. univ. dr. Eliot Sorel – cetatean american care s-a nascut tocmai in Falticeni.

Dintre scriitorii cu renume amintim Nicu Gane, Ion Creanga, Mihail Sadoveanu, Horia Lovinescu, Nicolae Labis, Vasile Lovinescu etc. Amintim si de criticii si istoricii literari Eugen Lovinescu, Monica Lovinescu, folcloristii Arthur Gorovei, Mihai Lupescu etc, actorii Matei Millo, Grigore Vasiliu-Birlic, pictorii Aurel Baescu, Dimitrie Hirlescu, oamenii de stiinta Dimitrie Leonida, Nicolea Grigoas.

Ajunsi in municipiul Falticeni va recomandam se vizitati si "Casa Memoriala Mihail Sadoveanu", Muzeul Apelor si Muzeul de Arta "Ion Irimescu".

La doar zece kilometri de Falticeni se afla localitatea Baia, infiintata de sasii veniti din Transilvania sa munceasca aici la mina, prima resedinta a voievodului Dragos care a plecat pe la 1350 din Maramures in urmarirea unui bour, insotit de cateaua sa credinciosa, Molda. In Baia a construit Stefan cel Mare Biserica Alba si Petru Rares - Biserica "Adormirea Maicii Domnului", pe care le puteti vizita si astazi. De asemenea, in Baia se afla si ruinele unei Catedrale Catolice, construita de Alexandru cel Bun.  

Localizare: Galeria Oamenilor de Seama se afla pe str. Sucevei, nr. 91, in Falticeni, la 24 km de Suceava si la 37 km de Gura Humorului, in judetul Suceava; se ajunge pe E 85 Suceava - Bunesti - Falticeni sau pe DN 2E Gura Humorului - Falticeni.

Coordonate GPS: 47.465381, 26.299766

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Muzeul de Istorie din Siret (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

18 iun 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

18 iun 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

18 iun 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

18 iun 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

18 iun 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul