Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Vrancea » Focsani » Cazare Focsani » Obiective turistice » Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

 

Manastirea Varzaresti se afla în judetul Vrancea, la 8 km de soseaua Focsani-Râmnicu Sarat si 2 km de comuna Urechesti, într-o poiana aflata la marginea padurii, sub punctul numit Magura.
 
Initial manastirea s-a numit Urechesti, luând numele satului din apropiere. Abia în secolul XVIII a primit actuala denumire, Varzaresti.
 
Dupa ce s-a încheiat pacea dintre domnul Tarii Românesti, Matei Basarab, si domnul Moldovei, Vasile Lupu, ca semn al împacarii dintre cei doi, fiecare a construit cîte o biserica în tara celuilalt. Vasile Lupu a ridicat Biserica Stela din Târgoviste, iar Matei Basarab - Manastirea Soveja din Vrancea. În acelasi timp, în anul 1645, Radu Varzaru, armasul domnului Matei Basarab, ridica Manastirea Varzaresti cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
 
La 1 aprilie 1684, nepotii ctitorului o închina Manastirii Aninoasa-Muscel. Între 1749 si 1780 manastirea este abandonata, iar în 1784 mitropolitul Dositei Filitis, vazând ca schitul este neglijat, hotaraste ca acesta sa devina metoc al mitropoliei. În 1835 manastirea îsi recapata independenta iar în 1890, la initiativa lui Ionita Ilie din Palanca si a altor credinciosi, se construieste o noua biserica  care va fi sfintita în anul 1900, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. În 1928, biserica, aflata în proasta stare si partial ruinata, este renovata de Stan Ilie, fiul adoptiv al ctitorului Ionita Ilie. Biserica veche este restaurata între anii 1929-1931 prin grija ieromonahulu Lavrentie, acesta suportând si o parte din cheltuieli.
 
Cel mai important staret al manastirii a fost protosinghelul Seberian care a pastorit între 1849 si 1874. El a ridicat clopotnita, alte case, a facut reparatii capitale la biserica veche si a turnat clopotul cel mare, care va fi luat de germani în razboi. În vremea lui a fost singurul staret la doua manastiri, fiind chemat sa pastoreasca si manastirea Dalhauti.
 
Traditia arata ca Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla , prima romanca trecuta in calendarul sfintilor, si-a inceput viata monahala la Manastirea Varzaresti.
 
În 1959 manastirea a fost desfiintata si trecuta în proprietatea C.A.P. Urechesti. Dupa revolutie, în 1990, manastirea a fost reînfiintata. Cele doua biserici se afla în stare avansata de degradare deoarece nu s-a reusit renovarea lor, din lipsa de fonduri.
 
În colectia Manastirii Varzaresti se regasesc numeroase odoare si carti vechi tiparite între 1704 si 1865.
 
Localizare: Manastirea Varzaresti se afla în satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea: pe soseaua E85 Focsani - Râmnicu Sarat din localitatea Urechesti (12 km dinspre Focsani sau 36 dinspre Râmnicu Sarat ), 8 kilometri spre NV pâna la manastire.
 
Coordonate GPS: 45.608487, 27.029027
 
 
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Manastirea Varzaresti din satul Palanca, comuna Urechesti, judetul Vrancea

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

21 mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

21 mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

21 mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

21 mar 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

21 mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul