Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Tinutul Secuiesc » Judet Harghita » Gheorgheni » Cazare Gheorgheni » Obiective turistice » Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului

Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului

 

Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului s-a format in 1837 sau 1838 in urma unei alunecari de teren. 
 
Cei doi ani propusi de istorici pentru formarea lacului sunt anii in care au fost fie o furtuna foarte puternica cu alunecari de teren si ploi masive in zona – 1837, fie anul unui cutremur de pamant teribil – 1838. 
 
In urma alunecarii de teren de pe un versant al muntelui Ghilcos (din masivul Hasmasul Mare) s-a creat un baraj natural. Padurea a fost inghitita de ape, tulpinele unor copaci itindu-se si astazi, dupa mai bine de 170 de ani, deasupra apelor.  
 
I se spune “Lacul Rosu” din pricina apelor rosietice aduse de Paraul Rosu, bogat in oxizi si hidroxizi de fier. 
 
In maghiara se numeste si Lacul Ucigasului “gyilkos” – nume justificat de legendele care arata ca alunecarea de teren ar fi ucis fie un cioban si turma acestuia, fie pe o fata si un talhar care dorea sa o siluiasca.
 
Lacul este situat la 983 metri altitudine, ajungand la 10 metri adancime. 
 
Statiunea Lacul Rosu propune mai multe trasee marcate: circuitul Lacului Rosu dureaza 1½ ore si e marcat cu cruce rosie, urcus pana pe Varful Suhardul Mic (1345 m) care dureaza circa 3 ore dus-intors fiind marcat cu triunghi albastru si urcus pana pe Varful Ucigasul - un traseu de circa 3 ore dus-intors marcat cu banda galbena si triunghi rosu. 
 
Pana la Cheile Bicazului si inapoi in Lacul Rosu se poate ajunge pe DN12C, circuitul durand circa 3½ – 4 ore. Un alt traseu marcat cu banda galbena parcurge Cheile Bicazului, Cheile Bicazului Mic, drumul Surducului, Saua Piatra Rosie pentru a reveni la Lacul Rosu dupa patru ore de mers. 
 
Localizare. Lacul Rosu se afla in judetul Harghita, in apropierea soselei DN12/C care leaga Transilvania de Moldova, la 26 kilometri est de Gheorgheni, 38 kilometri vest de orasul Bicaz si 84 kilometri sud-est de Piatra Neamt.
 
Coordonate GPS: 46.783194, 25.784262
 

 

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Lacul Rosu de langa Cheile Bicazului

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

27 mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

27 mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

27 mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

27 mar 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

27 mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul