Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Gura Humorului » Cazare Gura Humorului » Obiective turistice » Salina Cacica si capela Sfanta Varvara (jud. Suceava)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Salina Cacica si capela Sfanta Varvara (jud. Suceava)

Salina Cacica si capela Sfanta Varvara (jud. Suceava)

Salina Cacica se afla la poalele Obcinei Mari, in zona Bucovinei, locuri frumoase, cu peisaje si obiective pe care merita sa le vizitati. Toate aceste bogatii locale sint puse in valoare si prin obiceiurile si traditiile bine pastrate de localnici. Din categoria obiectivelor deosebite face parte si Salina Cacica, una dintre cele mai vechi exploatari de sare recristalizata prin saramura, din Europa, din perioada culturii starveco-cris - neoliticul timpuriu.

Pe langa aerosolii salini, cu efecte benefice asupra organismului, Salina Cacica adaposteste Capela Romano-Catolica Sfanta Varvara, Capela Ortodoxa, Sala de dans sau Sala ing. „Agripa Popescu” si Lacul Sarat.
Pana sa ajungem efectiv in salina, la adancimea de 37 m se coboara cateva trepte din brad si acestea cu o vechime impresionanta, peste 200 ani, unde se observa prima sculptura in sare, „Isus Rastignit”, asezata parca strategic, pentru a ne oferi curaj sa inaintam, prin coborarea celor 192 de trepte din lemn.

La saparea salinei au fost adusi mineri polonezi de religie romano-catolica, iar pentru ca acesti sa aiba unde spune o rugaciune inaintea si dupa finalizarea muncii, preotul polonez Jakub Bogdanowicz a initiat construirea Capelei Sfanta Varvara - protectoarea minerilor. Astfel, in 1806 a fost contruita capela, unde gasim altar, icoane, anvon, balcon pentru cor, candelabru. Altarul si anvonul au fost sapate in peretii masivi de sare, iar pe perete, in partea dreapta, se afla icoana Sfintei Varvara.

Sfanta Varvara se sarbatoreste in fiecare an in data de 4 decembrie. Atunci in capelea, in mod exceptional, Sfanta Liturghie este concelebrata de catre preoti apartinand celor trei confesiuni existente in localitate: romano-catolic, greco-catolic si ortodox. In aceeasi zi are loc si un program artistic, prezentat de copii imbracati in costume populare specifice.

Programul vizitare al Salinei Cacica este de luni pana duminica, intre orele 9 – 17.
Pe langa acest obiectiv turistic, in localitate se afla si Biserica romano-catolica „Adormirea Maicii Domnului”, o biserica cu adevarat speciala, pe care o puteti admira in toata splendoare chiar de la iesirea din Salina Cacica. Mai puteti vizita Grota Sfintei Fecioare Maria, Biserica Ortodoxa „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava” si Biserica greco-catolica „Sfanta Maria”.

La vest, de partea cealalta a muntelui se afla manastirea Humorului, la nord frumoasa biserica pictata, ctitorita de hatmanul Luca Arbore - "Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul", monument UNESCO. La sud-est de Cacica, la Stupca, se afla Casa Memoriala "Ciprian Porumbescu".

Localizare: Salina Cacica se afla in localitatea Cacica, la 38 km de municipiul Suceava si la 19 km de Gura Humorului, in judetul Suceava.

Coordonate GPS: 47.635249, 25.898057

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Salina Cacica si capela Sfanta Varvara (jud. Suceava)

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Salina Cacica si capela Sfanta Varvara (jud. Suceava)

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Salina Cacica si capela Sfanta Varvara (jud. Suceava)

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Salina Cacica si capela Sfanta Varvara (jud. Suceava)

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

29 mai 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

29 mai 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

29 mai 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

29 mai 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

29 mai 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul