Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Iasi » Iasi » Cazare Iasi » Obiective turistice » Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi („Vechea Catedrala” catolica)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi („Vechea Catedrala” catolica)

Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi („Vechea Catedrala” catolica)

 

Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi a fost construita între 1782-1789. Lacasul a fost construit pe locul unei vechi biserici de lemn care avea acelasi hram si data din a doua jumatate a secolului XVI. Acea biserica a fost atacata adesea de tatari si cazaci, ba chiar pângarita de luterani, dar distrusa de un incendiu în 1766. 
 
Biserica romano-catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi a fost construita în stil baroc, cu trei altare confectionate la Padova cu marmura adusa din Venetia. Un ceas solar este amplasat la exterior, pe peretele sudic al bisericii. Biserica a devenit catedrala in 1884 cand Papa Leon XIII a numit un episcop cu sediul in Iasi. 
 
In aceasta catedrala a pastorit, din 1947 pâna în 26 iunie 1949, ziua în care a fost arestat, Monseniorul Anton Durcovici, episcop martir nascut în Austria si considerat de Securitatea comunista „o piedica în drumul spre socialism”. Episcopul catolic de Iasi a murit în închisoarea de la Sighet  în decembrie 1951. Ultimele cuvinte pe care Anton Durcovici a reusit sa le transmita, în latineste, episcopului greco-catolic Ioan Ploscaru si parintelui Rafael Friedrich, închisi în celulele alaturate, au fost: “Anton episcopul, rugati-va pentru mine sa nu cedez; mor de foame si de sete; da-mi dezlegarea; Anton în agonie!” A fost îngropat în ascuns, fara cruce sau vreo posibilitate de identificare a mormântului, în Cimitirul Saracilor. In vechea catedrala catolica din Iasi, martiriul episcopului Durcovici este evocat de o placa de marmura sub care se afla o urna cu pamânt adus din cimitirele din Sighet.
 
Bisericii catolice „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi i se mai spune „Vechea Catedrala” romano-catolica, deoarece o noua catedrala episcopala cu hramul „Sfanta Fecioara Maria, Regina” a fost ridicata alaturi, în 2005, în stil modern.
 
Informatii suplimentare la tel. 0232.212.007., 0232.212.002
 
 
Localizare. Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr 26, Iasi. „Vechea Catedrala” romano-catolica din Iasi se afla langa Manastirea „Sfintii Trei Ierahi”
 
Coordonate GPS: 47.1601, 27.5837
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi („Vechea Catedrala” catolica)

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi („Vechea Catedrala” catolica)

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi („Vechea Catedrala” catolica)

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Biserica Romano-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Iasi („Vechea Catedrala” catolica)

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

31 ian 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

31 ian 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

31 ian 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

31 ian 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

31 ian 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul