Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Oltenia » Judet Gorj » Polovragi » Cazare Polovragi » Obiective turistice » Manastirea Tismana (jud. Gorj)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea Tismana (jud. Gorj)

Manastirea Tismana (jud. Gorj)

 

Manastirea Tismana este printre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca. Manastirea Tismana a fost intemeiata in 1377 de Sfantul Nicodim. 
 
Ridicarea acestei stravechi manastiri a inceput atunci sub Radu I Basarab fiind desavarsita in timpul fiilor acestuia – Dan I si Mircea cel Batran. 
 
Numele manastirii vine de la lemnul de tisa din care a fost facuta prima bisericuta a acestei manastiri, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”.
 
Sub Matei Basarab, intre 1646-1651, a fost construit paraclisul cu hramul Sfantului Ilie si a fost refacuta incinta manastirii.
 
In timpul revolutiei de la1821, Tudor Vladimirescu s-a folosit de puternicile fortificatii ale Manastirii Tismana.  
 
Iconostasul bisericii Manastirii Tismana a fost sculptat de Gherasim Monahul in lemn de tei in 1766. 
 
Manastirea Tismana, astazi manastire de maici, este asezata intr-un cadru natural de exceptie: pe stanca Stârminei, deasupra unei cascade de 40 de metri care tasneste din stanca si langa pestera in care s-a retras la batranete Sfântul Nicodim. 
 
In Pestera de la Tismana au fost ascunse intre 1944-1947 sute tone de aur din Tezaurul Romaniei. Aici a fost ascunsa si o parte a tezaurului pe care Polonia il incredintase spre adapost Romaniei.
 
La Tismana se afla si un valoros muzeu care expune, intre altele, crucea de plumb a Sfantului Cuvios Nicodim, Tetraevangheliarul copiat de Sfantul Nicodim la cealalta ctitorie a sa de la Vodita  intre 1404-1405, o cadelnita de argint de la sfarsitul secolului XIV care are motive bizantine si gotice si care este considerata cea mai veche piesa de argintarie din Tara Romaneasca.
 
La patru kilometri mai sus de Manastirea Tismana se afla schitul de maici Cioclovina de Jos. 
  
In apropiere de Tismana sunt Pestera Closani si Padesul – cu monumentul lui Tudor Vladimirescu. 
 
Informatii suplimentare la tel. 0253.374.317.
 
Localizare. Manastirea Tismana se afla in apropierea drumului DN67D dintre Targu Jiu si Baia de Arama, la circa 37 de kilometri vest de Targu Jiu, judetul Gorj.
 
Coordonate GPS: 45.080555, 22.927037
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Manastirea Tismana (jud. Gorj)

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Manastirea Tismana (jud. Gorj)

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Manastirea Tismana (jud. Gorj)

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Manastirea Tismana (jud. Gorj)

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

25 apr 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

25 apr 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

25 apr 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

25 apr 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

25 apr 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul