Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Muntenia » Judet Dambovita » Pucioasa » Cazare Pucioasa » Obiective turistice » Muzeul de etnografie Pucioasa
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Muzeul de etnografie Pucioasa

Muzeul de etnografie Pucioasa

 

Muzeul de etnografie Pucioasa se afla in central orasului omonim, la intersectia strazii numita candva Strada Regala cu Bulevardul Castanilor, fiind adapostit in “Casa Dobrescu”.
 
Edificiul este inalt, cu parter masiv zidit din piatra iar etajul este sustinut pe grinzi de lemn, avand acoperis inalt din sindrila, cu dosul mai scund spre nord si cu prispa la etaj pe toata latura de sud. Cladirea este ea insasi un exemplu de valoare al constructiilor traditionale ale zonei colinaredin secolul XIX.
Intrarea in locuinta se face printr-o scara interioara de lemn care conduce vizitatorul la etajul cu prispa, cu vedere la sud si vest. O alta scara exterioara din lemn adaugata ulterior coboara de la incaperile scunde asezate sub dos spre curte.
 
Expozitia de etnografie de aici este remarcabila, intr-una din salile de la parter se gasesc documente ingalbenite de scurgerea timpului, acte de propietate si donatie, foi de zester, zapisuri, brevete, carti postale si fotografii, toate acestea ilustrand istoria scrisa si nescrisa a comunitatii acestei asezari. In aceasta sala vizitatorul mai poate admira o cada de baie din lemn, un termometru pentru masurarea temperaturii apei si o clepsidra cu care se inregistra durata unei bai.
 
Tot la parter, dar intr-o alta sala sunt expuse obiecte de etnografie, incepand cu obiecte de uz casnic : linguri, donicioare, piua cu pisalog, pana la cele utilizate in industria casnica textila: darac, furci de tors sau piepeteni dar si de prelucrare a lemnului: topor, rindea sau oale, strachini si ulcioare dar si textile taranesti: stergare, covoare, fete de masa, fete de perna etc.
 
La etajul cladirii sunt amenajate doua interioare traditionale: unul de sat si unul de oras. In interiorul traditional de sat vizitatorii pot vedea o lavita, lada de zester si masa cu dulap in care se tineau borcanele cu dulceata iar in cel de oras vor putea asculta la patefon o romanta veche.
In ultima sala de la etaj se gasesc costumele populare traditionale.
 
Pentru detalii sunati la : 0245.612.877
Program: Marti-Duminica 9:00-17:00; Luni: inchis.
Localizare: Str. Primaveii nr 1, Pucioasa, Jud. Dambovita
 
Coordonate GPS: 45.070035,25.43865
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Muzeul de etnografie Pucioasa

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Muzeul de etnografie Pucioasa

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Muzeul de etnografie Pucioasa

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Muzeul de etnografie Pucioasa

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

4 mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

4 mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

4 mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

4 mar 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

4 mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul