Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Maramures » Judet Satu Mare » Satu Mare » Cazare Satu Mare » Obiective turistice » Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

 

Ansamblul din Capleni este format din biserica si manastirea franciscana Sfantul Anton de Padova si mausoleul alipit, in partea estica a bisericii, unde se afla mormintele familiei  Károlyi.
 
In biserica se gasesc picturi cu valoare artistica, dintre care amintim cele 18 picturi in ulei, pe panza, care reprezinta drumul Calvariei, o pictura in ulei a Maicii Domnului, precum si o monstranta din 1757 (casetă de cristal, incadrata intr-o somptuoasa montura de argint sau chiar de aur batut cu pietre pretioase, in care se pastreaza hostia in bisericile catolice), realizata din cupru invelit cu aur si impodobita cu ornamente figurative din smalt. O valoare istorica si artistica deosebita au sarcofagele din bronz, aflate in mausoleu, care sunt decorate cu sculpturi si tablori pictate, printre care si un exemplar din secolul XVIII. 
 
Potrivit traditiei, inca din secolul XI in acest loc se afla o biserica si o manastire care apartinea calugarilor benedictini, biserica patronata de familia Kaplony. In secolul al XV-lea, atat biserica cat si manastirea au fost parasite, ajungand astfel intr-un stadiu avansat de degradare.
 
O prima renovare a constructiei a avut loc in anul 1711, in urma initiativei lui Sándor Károlyi, care daruieste noul ansamblu religios, franciscanilor salvatorieni. Cutremurul din 1834 a distrus o mare parte din manastire, astfel incat, pentru reconstrctie se apeleaza la serviciile arhitectului din Budapesta, Ybl Miklós, care a adus unele schimbari in recontructia edificiului religios. Lucrarile la biserica si manastire s-au realizat intre anii 1844 – 1847, fiind sprijinite de contele György Károlyi, iar in 1848 Biserica si Manastirea cu hramul „Sfantul Anton de Padova” este data in folosinta.
 
Cripta bisericii a fost renovata de mai multe ori, in anul 1892; o data cu aceste lucrari, a fost schimbat altarul criptei si a fost achizitionata o cruce  din marmura de Carrara, opera a sculptorului Pietro Bazanti. In incinta bisericii gasim si o capela dedicate Sfintei Fecioare de la Lourdes. 
 
Localizare: Manastirea franciscana „Sfantul Anton de Padova” se afla pe str. Mare, nr. 495, Capleni, la patru kilometri nord-est de Carei, judetul Satu Mare.
Coordonate GPS: 47.711953,22.502255
 
+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Manastirea franciscana „Sfantul Anton” din Capleni (langa Carei)

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

21 mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

21 mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

21 mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

21 mar 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

21 mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul