Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
» » » » » Pensiunea Bunica Eugenia
Cont turist | Cont afacere

Pensiunea Bunica Eugenia

Sibiel / Marginimea Sibiului Cod: SB002007 Nr. camere: 4 Capacitate totala: 12 locuri Adresa: Sibiel, nr.81, str. Unghiului Persoana de contact: Ioana Albu / Telefon: Afla numarul de telefon pentru rezervare
de la 75 RON Rezerva acum!
Pensiunea Bunica Eugenia - Cazare Marginimea Sibiului Dincolo de lantul Carpatic, inconjurat de paduri si aparat de crestele inalte se afla tinutul Transilvaniei. Acolo, s-a nascut si satul Sibiel, acum cateva sute de ani, cu romani neaosi si priceputi, care au dat lumii cel mai mare muzeu de icoane pe sticla, Muzeul pr. "Zosim Oancea".
Dupa ce treci de placuta pe care scrie numele satului, si lasi in urma ta pe partea stanga a drumului biserica "Sfa...nta Treimei", ajungi la un pod peste raul cu acelasi nume ca si cel al satului, Sibiel, sau cum ii spun batranii locului Sighiel. Un mic magazin de suveniruri, aflat chiar in apropierea raului, iti incanta ochii cu minunatele capodopere ale taranilor margineni.
Treci podul, si te afunzi inspre mijlocul satului, pe straduta pietruita din stanga. Acolo, la numarul 81, gasesti pensiunea bunicii Eugenia, care si-a deschis pentru prima data portile catre turisti in anul 1976. De mult tare...cand abia ce se stia acolo in sat cam pe unde se afla pe harta tarile din care vin oaspetii.
Va asteapta aici mancarea traditionala, camere curate si bine ingrijite, si niste gazde ospitaliere.
Pensiunea dispune de 3 camere cu bai proprii, si inca 2 camere care sunt deservite ambele de aceeasi baie.
Curtea, care este folosita atat ca si parcare cat si pentru loc de joaca, este vara o gradina cu flori multicolore si diferite.
  • Facilitati
  • Metode de plata
  • Servicii
  • Alte activitati
  • Retele de telefonie

Localizare

Localizare:
Pensiunea Agroturistica „Bunica Eugenia” este amplasata in mijlocul satului Sibiel la jumatatea distantei dintre Biserica – Muzeul de icoane si Caminul Cultura – „Pavilionul”, pe un drum linistit, paralel cu strada principala a satului – DJ 106.
Modalitati de transport:
Caile de acces la pensiunea sunt urmatoarele:
Rutiere :
Dinspre Sibiu spre Alba Iulia pe E81 ( E68, D.N 1 ), la 19 km de Sibiu se face stanga inainte de localitatea Sacel si se continua aproximativ 5 km pana la Sibiel ;
De pe E81 ( E68, D.N 1 ), Sibiu - Cluj, din localitatea Cristian se face la stanga pe 106D, apoi trece prin Orlat si inainte de halta Sibiel drumul o coteste la stanga inca 3km pana in sat.
Feroviare :
Halta Sibiel este situata la 3km distanta de sat , pe traseul CFR, Sibiu - Vintul de Jos.
Aeriene :
Prin aeroportul international de la Sibiu iar apoi transbordarea pana la Sibiel cu trenul, autobuzul, taxiul sau masina noastre proprie.

Acces rutier:
Asfaltat si Forestier
Starea drumurilor:
Buna
Pozitionare:
Central
Coordonate GPS:
45.7668, 23.9108

Atractii

Turism ecumenic: /0 Ore

In centrul satului se ridica mare si impunatoare, asemenea unui urias, biserica veche care domina si astazi peste intreaga comunitate. Construita incepand cu 1765, biserica a fost pictata intre 1774-1775 de doi pictori populari, fratii Stan si Iacob din Rasinari. Opera lor a fost readusa la lumina pentru a fi admirata si astazi prin lucrarile de restaurare încredintate unor specialisti chiar de catre Pr. Zosim Oancea la sosirea sa in Sibiel, in 1964-1965. Cu un naos unic, cu nise semicirculare si fresce care, împreuna cu motivele biblice si liturgice tipic bizantine, preiau si motive occidentale neobisnuite precum reprezentarea unor Papi, biserica din Sibiel este astazi un monument National.

Turism ecumenic: /0 Ore

La 5 km de centrul satului, intr-o poiana inconjurata de padure, se afla manastirea "La Chilii ". Aceasta, a fost pentru prima oara atestata documentar in perioada 1716- 1717, aici aflandu-se o scoala de preoti si dascali, ce vroiau sa stie carte. Acum micuta chiliuta, restaurata si ea de curand, sta la umbra noii manastiri construite de curand.

Turism cultural: /0 Ore

Cele trei troite din sat: Troita de langa biserica a fost pictata cu motive biblice in anul 1917. Troita de la Gura Utii, a fost ridicata in mai 1814. Troita din curtea vaduvei Ciortea Marina, nr de casa 166, este cea mai veche si cea mai frumoasa, reprezentand un adevarat paraclis cu fresca interioara si exterioara. Anul in care ea a fost ridicata este 1803.

Turism cultural: 4 RON/1 Zile

Muzeul Pr. Zosim Oancea din Sibiel gǎzduieşte cea mai mare expoziţie de icoane pe sticlǎ din Transilvania existentǎ astǎzi, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români. Constituitǎ cu începere din anul 1969, operǎ a pǎrintelui Zosim Oancea şi a comunitǎţii din Sibiel, bucurându-se şi de susţinerea unor instituţii şi donatori privaţi români şi strǎini, colecţia acestui muzeu prezintǎ, prin cele 600 de exponate, principalele tipuri de icoane pe sticlǎ, împreunǎ cu opere ale câtorva dintre cei mai importanţi pictori de icoane (atunci când aceştia sunt cunoscuţi). Vizitarea Muzeului din Sibiel oferǎ ocazia de a descoperi figura celui al cǎrui nume îl poartǎ: Pǎrintele Zosim Oancea, om şi preot într-adevǎr excepţional. Inteligenţei lui clarvǎzǎtoare şi neobositei lui tenacitǎţi îi datorǎm acest extraordinar muzeu din inima României. Pentru mai multe informatii si detalii vizitati site-ul www.sibiel.net.

Drumetii montane: /0 Ore

Daca va place sa descoperiti misterele muntilor din imprejurimile Sibielului, merita sa urcati si la Cetatea Salgo de la varful Zidului. Din aceasta au ramas ruine importante pe aceste înaltimi împadurite la circa doi kilometrii si jumatate de zona locuita a Sibielului, si care ar fi datata, dupǎ unii, din secolul XIII-XIV. Înfiintata de maghiari, si de aici traditia locala care ar vrea sa o duca in timp pana in epoca Dacilor, ca loc in care regele Decebal si-ar fi ascuns comorile, Salgo este atestata documentar pentru prima data in 1322. In ceea ce priveste satul Sibiel, trebuie sa asteptam anul 1382 (sau 1384) pentru a avea prima atestare a acestuia, desi exista voci care considera o echivalenta intre Salgo si Sibiel.

Articole in presa si alte referinte externe despre Pensiunea Bunica Eugenia:

Obiective turistice in Marginimea Sibiului
Focus Festival Sibiu (23-25.08.2013) 19 aug 2013 Finele lunii august aduce sibienilor un altfel de festival. In perioada 23-25 august, in Piata Mica si Piata Huet va avea loc FOCUS FESTIVAL, un eveniment care combina genurile alternativ, indie si electro. Mai multe detalii
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul