Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Suceava » Cazare Suceava » Obiective turistice » Cetatea Scheia din Suceava
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Cetatea Scheia din Suceava

Cetatea Scheia din Suceava

Cetatea Scheia, construita la sfarsitul secolului al XIV-lea este putin cunoscuta publicului larg, poate si datorita faptului ca aceasta a fost daramata chiar inainte de a fi terminate lucrarile de constructie. Cunoscuta si sub denumirea de Cetatea de Apus a Sucevei, aceasta este o cetate in ruine aflata in partea de nord-vest a municipiului Suceava.

Cetatea scheia facea parte alaturi de curti domnesti, manastiri cu ziduri inalte, si celelalte cetati, din sistemul de fortificatii construit in Moldova la sfarsitul secolului al XlV-lea, in scopul apararii in fata navalirilor Imperiului Otoman.

Cetatea a fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de Petru I Musat, fiind demantelata la inceputul secolului al XV-lea de Alexandru cel Bun. in prezent, din Cetatea scheia nu au mai ramas decat niste ruine.

Existenta Cetatii scheia nu a fost pomenita in nici un letopiset sau alt document scris, doar traditia orala fiind cea care a transmis peste veacuri informatia ca a existat pe latura de vest a orasului Suceava o cetate care ar data din vremea lui Stefan cel Mare.

Cercetarile arheologice efectuate aici in a doua jumatate a secolului al XX-lea au scos la iveala faptul ca Cetatea scheia avea forma unui romb, cu laturile aproape paralele si egale, avand lungimea interioara de 36 m. Suprafata cetatii era de 1.450 m², din care 1.300 m² suprafata incintei, fara cea a turnurilor, iar perimetrul interior este de circa 260 m.

Zidurile si turnurile Cetatii scheia au fost construite din bolovani de cariera nefasonati, cu marimi de 40–50 cm. Bolovanii erau legati intre ei cu mortar de var, nisip si caramida pisata, realizata in cuptoarele de ars piatra de var de la scheia.

Cetatea avea la colturi patru turnuri exterioare de forma rectangulara, care erau legate intre ele prin niste curtine masive cu o grosime de 2,5–3 m. Zidul de pe latura de est era intarit de trei contraforturi foarte puternice.

Locatie: Cetatea se afla in partea de nord-vest a orasului Suceava, judetul Suceava.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

9 oct 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

9 oct 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

9 oct 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

9 oct 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

9 oct 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul