Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Suceava » Cazare Suceava » Obiective turistice » Curtea Domneasca din Suceava
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Curtea Domneasca din Suceava

Curtea Domneasca din Suceava

Curtea Domneasca a fost construita pe parcursul secolelor XIV – XV. In timpul domniei lui Petru I Musat au fost construite o casa din lemn si un turn de piatra.

Alexandru cel Bun a adaugat noi constructii, care au fost insa distruse in urma atacurilor otomane din anul 1476 in Moldova. In timpul domniei lui Stefan cel Mare Curtea a fost refacuta cu ziduri din piatra si caramida, ruinele palatului domnesc pastrandu-se si astazi.

Dupa definitivarea lucrarilor, Curtea Domneasca avea forma unui patrulater cu latura est-vest de 67,50 m si cea nord-sud de circa 40 m. Cladirea era o constructie masiva de piatra cu o fundatie cu adancimea de 1,50 m si ziduri groase de 1,60 m. Curtea domneasca din Suceava era formata din incaperi cu rol rezidential, o sala a Sfatului domnesc si de ceremonial, o locuinta-turn si un turn de poarta.

Pe latura de est se afla o pivnita cu o lungime de 24 m si o latime de 12 m. Ea era impartita in doua nave dispuse pe toata lungimea si separate de piloni sub forma de arce, dispusi la circa 2,80-3 m unul de altul. Pe latura de vest a pivnitei se aflau nise laterale. In pivnita se patrundea pe o intrare-tobogan (pe latura de nord) sau pe scari (pe latura de sud).

Ultimele interventii s-au efectuat in timpul domniei lui Vasile Lupu (1634-1653). Atunci au fost refacute pivnitele, amenajandu-se intrari boltite din caramida si ancadramente de piatra la usi.

Curtea domneasca din Suceava a fost abandonata la sfarsitul secolului al XVII-lea, iar zidurile sale au inceput sa fie demantelate. Istoricii presupun ca incetarea existentei Casei domnesti a avut loc in iulie 1675, in timpul domniei lui Dumitrascu Cantacuzino (1674-1675, 1684-1685), cand domnitorul a dispus distrugerea cetatilor Sucevei, a Neamtului si a Hotinului. In anul 1700, solul polonez Rafael Leszczynski a gasit aici "un palat domnesc de zid, pustiu".

Locatie: Strada Ana Ipatescu, orasul Suceava, judetul Suceava.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

9 oct 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

9 oct 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

9 oct 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

9 oct 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

9 oct 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul