Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Suceava » Cazare Suceava » Obiective turistice » Manastirea Zamca cu Biserica ”Sf. Auxentie” din Suceava
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Manastirea Zamca cu Biserica ”Sf. Auxentie” din Suceava

Manastirea Zamca cu Biserica ”Sf. Auxentie” din Suceava

Situata in partea vestica a orasului, manastirea adaposteste in interior cel mai important edificiu religios armenesc din Suceava. Construita la inceputul sec. al XVII-lea, biserica armeana are, in general, aspectul bisericilor moldovenesti cu altar, naos cu turla si pronaos.

Este inconjurata de un zid de piatra cu contraforti si turn clopotnita. In anul 1691, regele polon Jan Sobieski fortifica manastirea cu un impresionant val de pamant si un sant de aparare. Denumirea de Zamca provine de la Zamek, ceea ce inseamna in limba polona ”fortificatie”, ”loc intarit”.

Biserica "Sf. Auxentie" a fost construita din piatra dupa un plan dreptunghiular, fiind compartimentata in pronaos, naos si altar. Edificiul nu are abside laterale, in locul acestora gasindu-se doua contraforturi, de o parte si de alta. in exterior, biserica are o linie arhitectonica simpla. Cate o pereche de contraforturi de forma octogonala sprijina de o parte si de alta zidurile naosului. Decoratia imbina elemente de traditie gotica si clasica cu motive noi, de influenta orientala (rozetele).

Lacasul de cult are doua intrari: una in peretele vestic al pronaosului (cum exista si la bisericile ortodoxe), iar cea de-a doua in peretele nordic al naosului. Pronaosul patrat este boltit cu o calota sferica sprijinita pe patru arcuri. in pronaos, zidul despartitor are doua ferestre, de o parte si de alta a usii. Boltirea naosului este specific moldoveneasca. Din pictura originala a bisericii se mai pastreaza niste urme pe peretele drept al naosului.

Se remarca prezenta celor trei altare, dupa topografia bisericilor armenesti, cu un altar central in absida centrala si cu doua altare secundare, amplasate in doua nise din perete si prevazute cu mese de piatra. Catapeteasma a fost inlocuita cu o draperie simpla suspendata de o barna transversala.

Incepand din anul 1994 s-au realizat lucrari de consolidare a intregului complex. Au fost executate lucrari de consolidare si restaurare la biserica de catre firma Restaco SRL, iar receptia la terminarea lucrarilor a fost efectuata in anul 2003. Receptia finala a avut loc in data de 30 noiembrie 2005. Printre altele, biserica a fost varuita atat pe interior, cat si pe exterior.
 

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Incarca alt cod de control
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

11 oct 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

11 oct 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

11 oct 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

11 oct 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

11 oct 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul