Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Bucovina » Judet Suceava » Suceava » Cazare Suceava » Obiective turistice » Muzeul Casa Preotului Bucovinean (jud. Suceava)
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Muzeul Casa Preotului Bucovinean (jud. Suceava)

Muzeul Casa Preotului Bucovinean (jud. Suceava)

Actualul muzeu din Patrauti, langa Suceava, este de fapt fosta casa parohiala a preotului Constantin Morariu (1854-1927). Un loc unde, la sfarsitul secolului XIX, se intalneau luptatorii pentu unitatea neamului romanesc dar si sateni, care mergeau sa se sfatuiasca cu preotul in diversele situatii cu care se confruntau.

Sub stapanire austriaca, manastirea de maici de la Patrauti ce fusese zidita de Stefan cel Mare pentru ingrijirea ranitilor din razboaiele sale a fost inchisa, iar biserica manastirii a devenit biserica parohiala. Preotul paroh Constantin Morariu si Ciprian Porumbescu au fost intemnitati pentru actiunile unioniste.

La initiativa preotului paroh Gabriel Herea si a sotiei Anca au inceput lucrarile de amenajarea a unui muzeu in care s-a incercat crearea atmosferei din perioada cand in casa locuia preotul Constantin Morariu. Astfel, in perioada 2003 – 2007, cu bani ai preotului paroh, dar si cu ajutor din partea catorva sateni interesati de proiectul preotului, s-a reamenajat casa, in stilul celei de secolul XIX.

Iata cum il descria Stefan Octavian Iosif pe parintele Constantin Morariu:
„E un preot inalt, frumos, cu barba alba, cu figura impozanta, un adevarat apostol. Nu-ti descriu primirea ce mi-a facut-o. E destul sa-ti spun ca abia picasem în casa lor si, pe când stateam de vorba cu parintele, deodata în odaia alaturata aud niste puternice acorduri de pian – era feciorul lui care cânta ... imnul regal roman!
Oamenii astia, când vad un român din tara, lacrimeaza de bucurie si nu stiu cum sa-i intre în voie, numai sa plece multumit din casa lor.

Inchipuieste-ti o casa parohiala cu odai largi, luminoase; pretutindeni, curatenie exemplara, o gradinita dragalasa în fata, în fund, ograda mare, care da într-o livada minunata. Si totul situat intr-o pozitie neasemanat de pitoreasca."
In anul 2007, Muzeul “Casa Preotului Bucovinean” si-a deschis portile pentru public, oferindu-i o colectie etnografico-religioasa, specifica perioadei cand in casa locuia preotul Constantin Morariu.

Vizavi de “Casa Preotului Bucovinean” se afla Biserica Sfanta Cruce din Patrauti ridicata de Stefan cel Mare in 1487, una dintre cele opt biserici bucovinene cu fresca la exterior aflate in patrimoniu UNESCO. Nu intamplator, aceasta biserica in care se rugau ostasii raniti si maicutele care ii ingrijeau are in pronaos o fresca unica in arta bizantina: “Cavalcada Sfintilor Militari”, care-i infatiseaza pe Arhanghelul Mihail, Imparatul Constantin cel Mare, sfintii Gheorghe, Dumitru etc.

La sase kilometri departare de Patrauti prin padure si la 14 km de drum asflatat se afla Manastirea Dragomirna, despre care Nicolae Iorga spunea ca este “inalta si ingusta ca o cutie de sfinte moaste”.  

Informatii suplimentare la tel. 0740.057.712.

Cazare in Suceava

Localizare: Muzeul „Casa Preotului Bucovinean” se afla in comuna Patrauti, la 10 km de Suceava, in judetul Suceava;  se ajunge pe E 85 Suceava – comuna Patrauti.

Coordonate GPS: 47.729986, 26.192638

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Muzeul Casa Preotului Bucovinean (jud. Suceava)

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Muzeul Casa Preotului Bucovinean (jud. Suceava)

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Muzeul Casa Preotului Bucovinean (jud. Suceava)

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Muzeul Casa Preotului Bucovinean (jud. Suceava)

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

29 mai 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

29 mai 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

29 mai 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

29 mai 2013
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

29 mai 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul