Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site
Moneda:
Limba:
Cazare pensiuni » Zona Valea Prahovei » Judet Prahova » Valea Doftanei » Cazare Valea Doftanei » Obiective turistice » Valea Doftanei
Cont turist | Cont afacere
Obiective turistice

Valea Doftanei

Valea Doftanei

Intre Muntii Baiului si Muntii Grohotis, Valea Doftanei ofera in mai mare masura decat alte zone liniste, lipsa aglomeratiei, obiective turistice inedite, mai putin cunoscute. Cu drumuri mai putin aglomerate, Valea Doftanei ofera trasee ideale pentru turele cu bicicleta.

 
De la Campina, pe langa comuna Brebu unde puteti vedea Casa Domneasca de la Brebu , ctitorie a lui Matei Basarab si Constantin Brancoveanu, soseaua asfaltata urca prin Cheile Brebului (Doftanei)-, aflate la 5 km de Campina, spre barajul si lacul de acumulare Paltinu  (16 km de Campina). De aici mai sunt doar cativa kilometri pana in comuna Valea Doftanei, cu satele Tesila (20 km de Campina) si Traisteni (28 km de Campina). 
 
Din Valea Doftanei, mai sus de barajul Paltinu, puteti urca spre vest, spre Muntii Baiului, pe Varful Secaria, la 1135 m altitudine, loc cu o panorama deosebita, sau, cu bicicleta, pe sosea asfaltata (DL 101S), puteti urca pana in pasul Secaria (985 m) si satul Secaria (6 km de Valea Doftanei), de unde puteti cobori in Comarnic. 
 
Deosebit de frumoasa este Biserica Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril din Traisteni, cunoscuta si sub numele de “Catedrala Ciobanilor”, ridicata in perioada interbelica, una dintre cele mai mari biserici din satele Romaniei.  
 
Trei km mai sus de satul Traisteni, urcand spre Valea Neagra si Muntii Baiului (nord, nord-vest) se afla Codrul secular Glodeasa - o rezervatie naturala cu fagi si brazi cu varste intre 200-300 de ani.
 
In fiecare an, la inceputul lunii septembrie, se desfasoara in satul Traisteni din Comuna Valea Doftanei, “Festivalul Cascavelei”, denumit astfel dupa “cascavea” - o specialitate de cascaval afumat de pe Valea Doftanei. Informatii suplimentare la telefon 0244-365.367.
 

 

+ Toate informatiile
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung Galeria Oamenilor de Seama din Falticeni (jud. Suceava)
Mihaela 16 mar 2013
FRUMOS DAR EXISTA MIJLOC DE TRANSPORT DIN BUCURESTI?
Incarca alt cod de control
Trimite
Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro își caută idei de afaceri în Regiunea Centru
Valea Doftanei

54 de granturi de câte maximum 39.000 euro fiecare își caută perechea! Cele mai bune idei de afaceri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu vor primi finanțare în cadrul proiectului Start-up Urban. Noile afaceri vor fi înființate anul viitor, în mediul urban, de către persoane cu domiciliul sau reședința în aceste județe transilvănene.

» Mai mult
Primul curs de calificare prin proiectul „Alba Iulia 360“
Valea Doftanei

Proiectul „Alba Iulia 360“ este derulat de Municipiul Alba Iulia, printr-un parteneriat solid cu zece organizații. O componentă importantă a proiectului este cea de formare profesională. În derulare sunt sesiunile de informare și consiliere profesională, în urma cărora benficiarii sunt îndrumați spre unul dintre cele zece cursuri de formare profesională organizate gratuit prin proiect.

» Mai mult
Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia
Valea Doftanei

Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin. Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu.

» Mai mult
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia)
Valea Doftanei

Alin Angheluță şi Mihai Roşca, universitari în cadrul Academiei de Studii Economice, sunt cei doi traineri ai Programului de inițiere în competențe antreprenoriale, acreditat de ANC, din proiectul MICESA.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

18 dec 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

18 dec 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

18 dec 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

18 dec 2012
Muntii Nemira Muntii Nemira

Reprezinta o grupa muntoasa a Carpatilor Moldo – Transilvaneni, apartinand de lantul Carpatilor Orientali. Cel mai inalt punct este reprezentat de catre Varful Nemira Mare (1649 m).

18 dec 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 aug 2017, Gogu
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 sep 2017, Bodea C.
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 iun 2017, I L
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 iun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne Bijuterii Argint
© 2011-2013 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul