Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Banat » Judet Caras-Severin » Anina » Cazare Anina » Obiective turistice » Ruinele cetatii Carasova (la sud de Resita)
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Ruinele cetatii Carasova (la sud de Resita)

Ruinele cetatii Carasova (la sud de Resita)

Cetatea Carasova se afla deasupra Cheilor Carasului, pe dealul Grad, in apropiere de Resita, pe locul unui punct de observatie folosit de romani. Cetatea  este un obiectiv turistic important, de unde puteti admira frumusetile naturii ce o inconjoara. Cetatea se afla pe raza comunei Carasova, considerata “capitala croatilor din Romania”, fiind locuita majoritar de croati catolici – care vorbesc un dialect croat – limba carasoveana.

 
Prima atestare documentara a obiectivului este in anul 1323, cand cetatea apartinea regelui Ungariei, Carol I Robert de Anjou. In 1530 cetatea ajunge sub ocupatia turcilor si este cunoscuta sub denumirea de Cetatea Turcului - “Turski grad” , o cetate sigura, inconjurata de prapastie, pe trei laturi, si cu doua santuri de aparare, sapate in fata ei. 
 
In jurul constructiei Cetatii Carasova s-au impletit mai multe legende, din care reiese ca zidurile ar fi fost construite din mortar amestecat cu vin si lapte, ceea ce a avut ca rezultat ziduri „mai tari ca si cimentul”. 
 
Din vechea cetate s-au pastrat fragmente din zidul de incintă cu grosimi de pana la 3,2 metri si o lungime de 9 metri. 
 
Lucrul ce intriga cel mai mult aici este forma circulara care a ramas gurii unui put, forarea acestuia presupunand eforturi uriase, cetatea fiind asezata foarte sus pe deal, la 200 de metri diferenta de nivel fata de raul Caras care curge in vale. De aici si o multime de legende privind alimentarea cu apa a Cetatii Turcului.
 
De la ruinele Cetatii Carasasova se observa foarte bine Cheile Carasului.
 
In Carasova puteti vizita si Biserica romano-catolica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, construita in stil baroc la 1726.
 
Informatii suplimentare la tel. 0740.671.524 (domnul Iacob Domaneant) sau 0255.232.000 (primaria Carasova).
 
Localizare: Cetatea Carasova se afla in comuna Carasova, judetul Caras-Severin, pe DN 58 intre Resita si Anina, la 17 kilometri sud de Resita si 23 kilometri nord de Anina. 
 
Coordonate GPS: 45.210343, 21.890654
 

 

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

18 Apr 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

18 Apr 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

18 Apr 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

18 Apr 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

18 Apr 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul