Statiunea Muntele Mic se afla la 1525 m altitudine, la poalele versantului sudic al Muntilor Tarcu, intr-o zona cu paduri de molid si fag si climat cu influente mediteraneene. Datorita climei, „Muntele Mic” se numare printre statiunile in care stratul de zapada persista chiar si 6 luni pe an, din luna noiembrie pana in luna mai.
Cele trei partii din Statiunea Muntele Mic – Valea Soarelui, Caldare si Sub Teleschi se adreseaza tututor celor pasionati de sporturi de iarna, indiferent ca sunt incepatori sau avansati. Accesul pe partie se realizeaza cu cele doua schi-lifturi, iar partiile sunt dotate cu nocturna.
Amenajarea hidrocentralei Bistra – Poiana Marului si crearea de noi lacuri a favorizat practicarea sporturilor nautice si a pescuitului. Vara, aici vi se propun si alte sporturi - zborul cu parapanta, ture cu masini de teren sau ATV-uri, drumetii, plimbari cu caruta si teleaga.
Aerul din statiune este recomandat pentru afectiuni astenice usoare, nevroze, astm bronsic.
In Statiunea Muntele Mic va recomandam urmatoarele obiective: Crucea de pe Muntele Mic, realizata din lemn de brad, care are o inaltime de 25 m; Schitul Sfantul Ilie – loc de pelerinaj in 20 iulie, cand e Sarbatoarea Sfantului Ilie; daca sunteti in zona in 21 mai, coborati in Poiana cu narcise din Zarnesti, pentru a lua parte la sarbatoarea campeneasca.
Localizare: Statiunea Muntele Mic este situata la 22 de kilometri est de caransebes, in judetul Caras-Severin; se poate ajunge pe DJ 608A Caransebes – Zervesti – Turnu-Ruieni – Borlova, apoi din statia de telescaun Valea Craiului, se merge cu acest mijloc de transport pe cablu, pe o distanta de 3492 m (este cel mai lung traseu cu telescaunul din Romania) sau pe drumul recent asfaltat, pe o distanta de 13 km.
Coordonate GPS Statiunea Muntele Mic: 45.359187, 22.462982
Schitul Muntele Mic: 45.362289, 22.465184
Crucea de pe Muntele Mic: 45.364795, 22.46896
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste
Biserica armeano-catolică din Gheorgheni
In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei
Cabana Curmatura - Piatra Craiului
Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung