Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Moldova » Judet Bacau » Bacau » Cazare Bacau » Obiective turistice » Manastirea Rachitoasa
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Manastirea Rachitoasa

Manastirea Rachitoasa

Manastirea Rachitoasa se afla in comuna Rachitoasa din judetul Bacau si a fost ridicata in anul 1697 de catre Ilie Enache Tifescu, comandant suprem al armatei. De-a lungul timpului, biserica a fost renovata de 2 ori, o data in anul 1739 de egumenul Daniil, si in 1836 de egumenul Iacov. In anul 1720, manastirea a fost inchinata manastirii Vatoped de la Muntele Athos, Grecia.

In anul 1872, manastirea Rachitoasa a fost secularizata sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza si a fost transformata pe rand in penitenciar pentru oamenii fara adapost si apoi in azil. Abia dupa un secol si jumatate, in anul 1993, manastirea a redevenit lacas de rugaciune, prilej cu care a fost renovata si reamanejata. Astfel, autoritatile au fost nevoite sa mute batranii din chiliile calugaresti, intr-un complex nou, construit la marginea comunei Rachitoasa.

Astazi, Manastirea Rachitoasa de maici este un obiectiv turistic importanant din Moldova si poarta hramul "Adormirii Maicii Domnului".

Pentru a ajunge la Manastirea Rachitoasa din Adjud mergeti spre Bacau pe DN2/E85. Apoi, faceti dreapta in Adjudul Vechi, pe DN11A spre Barlad, intrati pe DJ241 si dupa 28 km de mers ajungeti in comuna Rachitoasa.

Minunea de la Manastirea Rachitoasa

Si astazi, dupa mai bine de un secol, oamenii din Valea Zeletinului mai vorbesc de minunea de la Manastirea Rachitoasa. Se spune ca in nopatea de 20 martie, 1856, era a treia Duminica a Postului Mare, numita si Duminica Crucii, sub privirile uimite ale calugarilor si oamenilor locului, lumanarea din mijlocul biserii s-a aprins singura. Intreaga oaste de monahi a ingenuncheata la vederea acestei infaptuiri si intreg poporul de tarani munciti si istoviti au plecat capetele care ceea ce a fost minunea de la Manastirea Rachitoasa. Aceeasi lumanare, postata sub icoana Sfantului Ioan Botezatorului , avea sa se aprinda singura de inca 2 ori, pe 26 si 28 martie acelasi an. Astazi, in cadrul slubjei se canta intr-un glas "Luminanda", una din cele 11 Evanghelii ale Invierii, in care se implora lumina harului dumnezeiesc.

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

27 Mar 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

27 Mar 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

27 Mar 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

27 Mar 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

27 Mar 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul