Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Lacul Izvorul Muntelui » Judet Neamt » Bicaz » Cazare Bicaz » Obiective turistice » Bicaz
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Bicaz

Bicaz

 

Atestat documentar în urma cu 400 de ani, Bicazul a devenit oras în 1960, la terminarea lucrarilor Barajului si Lacului de acumulare Izvorul Muntelui, aflate la nord de localitate.
 
Lacul Izvorul Muntelui din amonte, cu multiple variante de agrement, reprezinta principala atractie turistica. Pe Valea Bistritei, spre Piatra Neamt, la 14 kiloemtri est de orasul Bicaz, se afla Manastirea Pângarati, apoi Bisericani si Bistrita – ctitoria de la 1401 a lui Alexandru cel Bun.
 
La Bicaz, Carol I a construit între 1907-1912 un Palat Regal, astazi sediu al Primariei. In acest Palat s-a refugiat, în 1939, Presedintele Poloniei. Muzeul de etnografie care prezinta istoria asezarilor de pe Valea Bistritei este gazduit într-o alta cladire de patrimoniu - fostul sediu al teatrului „Ion Kalinderu” (administratorul Domeniilor Coroanei). 
 
Bicazul este cea mai importanta poarta de acces aflata îin sudul Masivului Ceahlau. Din Bicaz (420 m altitudine) se poate ajunge la Cabana Izvorul Muntelui (797 m), pe un drum modernizat de 12 kilometri, punct de plecare catre Cabana Dochia (1790 m) si cele mai importante obiective din Ceahlau. 
 
Cheile Bicazului se afla la 19 kilometri vest de orasul Bicaz, pe soseaua catre Lacul Rosu - Gheorgheni, la limita dintre judetele Neamt si Harghita.  Pe drumul spre Cheile Bicazului, la doar doi kilometri dupa ce ai iesit din Bicaz, se afla o stanca impresionanta din gresie numit Piatra Corbului. La intrarea în Cheile Bicazului, pe partea dreapta a soselei (spre nord), imediat dupa ce iesiti din satul Bicazul Ardelean, va întâmpina Pestera Munticelu si Cheile Sugaului. Dupa ce treceti de Cheile Bicazului, odata intrati în judetul Harghita, sunteti deja la Lacul Rosu - cel mai mare lac de munte din România, format în 1837 prin surparea versantului unui munte. De la Bicaz la Lacul Rosu sunt 31 de kilometri. 
 
Localizare. Orasul Bicaz se afla la 26 km vest de Piatra Neamt, pe DN15 care uneste Piatra Neamt cu orasul Gheorgheni din Harghita. 
 
Coordonate GPS: 46.9127, 26.0913
 
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

29 Jan 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

29 Jan 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

29 Jan 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

29 Jan 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

29 Jan 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul