Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Valea Buzaului » Judet Buzau » Bisoca » Cazare Bisoca » Obiective turistice » Manastirea Poiana Marului din comuna Bisoca (jud. Buzau)
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Manastirea Poiana Marului din comuna Bisoca (jud. Buzau)

Manastirea Poiana Marului din comuna Bisoca (jud. Buzau)

 

Aflata la poalele muntelui Ulmusoru (943 m) si înconjurata de paduri de fagi, stejari si brazi, Manastirea Poiana Marului din satul Baltagari, la cativa kilometri de Bisoca, dateaza din 1730. Initial cu obste de calugari, Manastirea Poiana Marului este ctitoria domnului tarii Românesti, Constantin Mavrocordat.
 
Primul staret  al Manastirii Poiana Marului, Cuviosul Vasile, a fost canonizat sub numele de Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Marului.
 
Biserica de lemn si chiliile au ars complet într-un incendiu de proportii în anul 1771, fiind recladite în perioada 1780 - 1784. Între anii 1810-1812, prin stradania staretului Teodosie al II-lea, o a doua biserica din lemn a fost construita. Incendiul din 1879 mistuie cladirea în care se afla staretia, trapeza si rândul chiliilor de lânga arhondarie. În 1893 schitul este desfiintat. Va fi reînfiintat însa în 1938, de data aceasta ca manastire de maici. Din 1990 redevine manastire de calugari.
 
Biserica mare apare în traditionala forma de cruce si este construita din bârne de stejar îmbinate cu scândura. Pridvorul deschis este sustinut de sase stâlpi din lemn uniti prin arcade semicirculare, iar în partea de jos are un grilaj de lemn înalt de 1,20m. Privita din exterior, fatadele prezinta un brâu, iar cele cinci turle hexagonale sunt asezate câte una pe altar, pe naos si pronaos. Acoperisul turlelor este din tabla, iar biserica este acoperita cu sindrila. Biserica din cimitir este tot din lemn, in forma de nava si are o singura turla joasa pe pronaos. Intrarea se face prin gangul clopotnitei care se afla la 40 m în dreapta bisericii mari. Pictura bisericii mari este executata în ulei pe lemn, în stil neobizantin.
 
Manastirea este, totodata, si un important centru cultural, aici zabovind adesea Barbu Stefanescu Delavrancea, dar si prietenul sau, poetul Alexandru Vlahuta, care închina fragmente stralucirii acestor locuri în volumul sau de proza „România pitoreasca”.
 
Localizare: Manastirea Poiana Marului se afla în satul Batlagari, comuna Bisoca, judetul Buzau: 53 km din Râmnicu Sarat (DN2) pâna la Obrejita, apoi pe drumul judetean 202 E spre NV pâna la intersectia cu DN2N aflata la Bordestii de Jos, iar mai departe pâna în comuna Jitia. De aici mai sunt câtiva km pâna la manastire, mergând spre Bisoca, pe DJ 204C ce trece prin vadul râului Râmnic.
 
Coordonate GPS: 45.570354, 26.726598
 
 
 
+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

27 Mar 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

27 Mar 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

27 Mar 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

27 Mar 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

27 Mar 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul