Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Transilvania » Judet Bistrita-Nasaud » Bistrita » Cazare Bistrita » Evenimente » Bistrita - una dintre capitalele folclorului mondial
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Evenimente
13 Apr 2012 08:56

Bistrita - una dintre capitalele folclorului mondial

Bistrita - una dintre capitalele folclorului mondial

 

  • “De Pfingsten la Livezile” - Festival international al etniilor organizat de Rusalii cu scopul pastrarii obiceiurilor sasilor din Bistrita la care participa solisti, ansambluri folclorice si fanfare cu muzica specifica zonei. Anul acesta festivalul international al etniilor va avea loc in data de 27 mai 2012. Este o adevarata sarbatoare a etniilor, festivalul desfasurânduse la începuturi în comuna Livezile, unde se adunau în fiecare an sasii de Pfingsten, adica de Rusalii. 

 

  • Zilele municipiului Bistrita – Se sarbatoreste atestarea documentara a Bistritei, organizandu-se spectacole, concerte de muzica populara si nu numai, concursuri pentru bistriteni. Din 2009, manifestarile au loc la oborul de la Viisoara, in general in jurul datei de 16 iulie, si dureaza trei zile. In anul 2012 acest festival se va desfasura intre 13 si 15 iulie.

 

 

  • Festivalul International de Folclor “Nunta Zamfirei” - Festival are loc de obicei la sfârsitul lunii iulie si pune in valoare la nivel international folclorul Transilvaniei si traditiile Bistritei-Nasaud. Este un eveniment remarcabil, la el fiind invitati si participand sute de artisti straini. In 2012 “Nunta Zamfirei” se va desfasura intre 27 si 30 iulie.

 

Prin stradania domnului prof. dr. Dorel Cosma, director al Centrului Cultural Municipal George Cosbuc, Bistrita s-a remarcat pentru prima oara printre capitalele folclorului mondial in anul 1991, primul festival international din acest municipiu avand un succes neasteptat. Au participat ansambluri folclorice de bulgari, greci, francezi si turci. Numele de “Nunta Zamfirei” sugereaza veselia, muzica si jocul romanesc, la care participa oameni din toata lumea , elemente intalnite la nunti. A fost preluat numele poemului lui Cosbuc si tematica nuntii. Cu ocazia festivalului, pe platoul din fata Casei de Cultura mesteri populari prezinta mestesuguri traditionale.

 

  • Festivalul Traditiilor Tiganesti – Tiganii erau amintiti pe teritoriile românesti din secolul XIV ca robi si în meserii la care era necesara priceperea artistica. In data de 15 august tiganii sarbatoresc Ziua Fecioarei Maria dansand si cantand specific. La festival participa ansambluri tiganesti din Bistrita-Nasaud. In 2012 va fi cea de-a XI editie a festivalului si este asteptata o adevarata “stihie de miscare si culoare”, asa cum caracteriza presa locala editii trecute ale festivalului.

 

  • Festivalul International al Fanfarelor “Mihail Warga” – Mihail Warga a fost un cunoscut dirijor, compozitor si orchestrator si intemeietor de fanfare din Bistrita. La festivalul organizat de obicei în luna septembrie s-au prezentat si formatii din Ungaria, Bulgaria si Germania, pe langa cele din Bistrita, Cluj, Reghin si Lugoj. Fanfarele obisnuiesc sa defileze pe strazile orasului si sa cânte în locuri anuntate dinainte precum Parcul Municipal sau complexul Heidenfeld din Viisoara. Cea de-a VIII-a editie a acestui festival de va desfasura intre 28 si 29 septembrie 2012.
+ Toate informatiile
Doi universitari cu experienţă antreprenorială sunt traineri MICESA (Alba Iulia) Conferința „Cultura antreprenoriatului contra culturii resemnării”, 7 iunie 2018 - Alba Iulia Mureșenii sunt interesați să ia startul în business cu Start-up Urban 70 de potențiali antreprenori la conferința „Luăm STARTul ÎMPREUNĂ” de la Sibiu Proiectul ALBA IULIA 360 oferă servicii gratuite și asistență comunităților marginalizate din Alba
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Promoveaza-te in Catalogul Pensiunilor din Romania editia 2016 - 2017! Promoveaza-te in Catalogul Pensiunilor din Romania editia 2016 - 2017!

Pregatim publicarea, in limbile romana si engleza, a editiei 2016 a Catalogului Pensiunilor din Romania. Acesta va contine peste 3000 de pensiuni din toata tara, dar si evenimente si obiective turistice, structurate pe 9 regiuni istorice.

13 Apr 2012
 Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei 2012 din Bran "Ravasitul Oilor - Festivalul Branzei si al Pastramei" 2012 din Bran

Ravasitul Oilor-Festivalul Branzei si Pastramei se va desfasura inter 30 septembrie si 02 octombrie, la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei ”.

13 Apr 2012
Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune! Vino alaturi de noi sa crestem turismul romanesc de pensiune!

13 Apr 2012
Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

Alba Iulia - orașul din România care își lansează un blog de turism oficial

13 Apr 2012
Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca Festivalul Carnatilor de Plescoi 2012 din Berca

Renumitii carnati de Plescoi, vor fi si in acest an vedetele festivalului de la Berca, organizate in perioada 06-07 octombrie. Gustosi, uscati, afumati si picanti, carnatii de Plescoi au devenit un preparat reprezentativ pentru Buzau. Carnatii de...

13 Apr 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul