Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Muntenia » Judet Bucuresti » Bucuresti » Cazare Bucuresti » Obiective turistice » Biserica Sfantul Anton de la Curtea Veche si o binecuvantata confuzie
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Biserica Sfantul Anton de la Curtea Veche si o binecuvantata confuzie

Biserica Sfantul Anton de la Curtea Veche si o binecuvantata confuzie


Situată în Centrul Vechi al Bucureștilor, biserica „Sfântul Anton” este cel mai vechi lăcaș de cult din capitală, loc al regăsirii de sine și a lui Dumnezeu prin intermediul rugăciunii.

 

Mircea Ciobanu este ctitorul Bisericii „Sfântul Anton”, la jumătatea secolului XVI. Biserica a avut inițial numai hramul Buna Vestire.

 

Se pare că Mircea Ciobanu - un domn crud, care a domnit de trei ori, între 1545-1559, căsătorit cu Domna Chiajna - a ridicat biserica pe locul alteia mai vechi, mormântul domnitorului fiind în interiorul bisericii.

 

Iconostasul este decorat cu elemente din Vechiul Testament. La exterior, contrafortul și decorațiunile amintesc de bisericile medievale din Principatul Moldovei, o influență pusă pe seama puternicei, ambițioasei Doamne Chiajna, soția domnitorului Mircea Ciobanu, fiica lui Petru Rareș și nepoata lui Ștefan cel Mare.

 

O vreme biserica a servit drept capelă pentru Curtea Domnească, la început, noii domnitori fiind unși cu mir aici. 

 

In 1715, Serban Cantacuzino a refacut pictura si a adauga la intrare un chenar de piatra sculptat in stil renascentist (FOTO).

 In 1989, luată în vizor de Elena Ceaușescu, biserica a fost la un pas de demolare. Ajutorul din ceruri nu a întârziat să apară: chiar în perioada în care amenințările s-au întețit, soarta bisericii fiind pecetluită, a început revoluția și astfel orice amenințare asupra lăcașului de cult a dispărut.

 

In urma unui mare incendiu petrecut in Bucuresti în 1847 a fost distrusă o biserica din apropiere, de la Hanul lui Manuc. Ca prin minune, icoana Sfântului Antonie cel Mare a rțmas atunci neatinsă de flăcări. Icoana a fost adusă la Biserica de la Curtea Veche, iar Sfântul Antonie, întemeietorul monahismului în Orient, a devenit patronul lăcașului de la Curtea Veche, alături de Maica Domnului (hramul Bunavestire).

 

De atunci, numeroși credinciosi vin să se roage la icoana miraculoasă. Și vin indeosebi marțea să-l cinsteasca și să-l roage pe Sfântul Anton.

 

 În legătură cu această zi specială de cinstire, neobișnuită în Biserica Ortodoxă, este, fără îndoială, și o fericită și binecuvantată confuzie cu Sfântul Anton al Bisericii Catolice. Franciscan portughez, grabnic găsitor al lucrurilor pierdute ori furate, Sfântul Anton de Padova este foarte popular în Biserica Catolică și este cinstit marțea.

 

Însa Sfântul Antonie cel Mare de la Biserica Curtea veche a trăit între 251-365, trecând la cele veșnice la 105 ani, pe când Sfântul Anton de Padova (1195-1231) a avut o scurtă petrecere pe pământ, murind la doar 36 de ani. Ca urmare a tradiției catolice de cinstire a Sfântului Anton de Padova în fiecare zi de marți, dar poate si datorită confuziei create, creștinii ortodocși au preluat aceasta devoțiune, venind în număr mare șabiserica de la Curtea Veche în această zi a săptămânii.

 

Localizare: Strada Franceza, nr. 33, Sector 3, Bucuresti

Coordonate GPS: 44.4305, 26.0988

Coordonatele obiectivelor turistice din apropiere:

Manastirea Stavropoleos 44.4318, 26.0986

Hanul lui Manuc  44.4297, 26.1021

Curtea Veche  44.4308, 26.0988

Biserica DOmnească, Curtea Veche, București

 

 

de G.T. + Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

8 Nov 2013
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

8 Nov 2013
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

8 Nov 2013
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

8 Nov 2013
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

8 Nov 2013
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul