Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Muntenia » Judet Bucuresti » Bucuresti » Cazare Bucuresti » Obiective turistice » Centrul Istoric Bucuresti
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Centrul Istoric Bucuresti

Centrul Istoric Bucuresti

Curtea Veche sau Cetatea Bucuresti

Prima Curte Domneasca din Bucuresti se afla astazi pe Str. Franceza, Nr. 27-31, Sectorul 3, bineinteles, in zona Centrului Vechi din Bucuresti - zona Lipscani. Aceasta a fost construita in timpul domniei lui Vlad Tepes, dar a devenit nefunctionala dupa incendiul din 1718, care a distrus Bucurestiul, si dupa cutremurul din 1738. Dupa aceste calamitati a fost construita o noua curte domneasca - Curtea Noua.

 

Curtea Domneasca este formata din Palatul Voievodal, Biserica Buna Vestire, cunoscuta astazi sunt numele de Biserica Curtea Veche, case cu saloane de receptie, cancelarii domnesti, grajduri si gradini - ruinele de astazi.

 

Accesul in curtea domneasca se face prin doua porti opuse:

- prima este amplasata la intersectia strazilor Smardan cu Halelor. De-a lungul timpului aceasta poarta a avut diferite denumiri (Poarta de Sus, Clopotnita Domneasca), Foisorul Rosu.

- a doua este amplasata in locul de unde porneste Strada Mosilor si poarta numele Poarta de Jos.

 

Hanul Manuc

 

Hanul lui Manuc este un important obiectiv turistic si monument istoric al Capitalei, amplasat pe Str. Franceza nr. 62-64, Bucuresti, Sector 3. Hanul a fost construit de un armean instarit, silit sa se stabileasca in Tarile Romanesti, pe nume Emanuel Marzaian - numit Manuc de catre turci. Acesta a fost construit intr-un an, in 1808 fiind ridicat, iar pentru vremea aceea arhitectura hanului a fost destul de inovativa, deoarece Manuc nu isi dorea ca hanul sau sa aiba structura unei fortarete asemanatoare celor din sec XVIII-lea. Terenul pe care este construit Hanul Manuc a apartinut Curtii Domnesti.

 

Din descrierile de la inceputul sec. XIX reiese la Hanul Manuc este format din 15 pivnite boltite aflate la subsol, la parter erau 23 de pravalii, 2 saloane, 10 magazii, camere pentru servitori si un tunel care putea adaposti 500 persoane. La etaj erau 107 camere, majoritate folosite de catre oaspeti. In curtea

interioara a Hanului se afla o cafenea si o mica gradina cu fantana arteziana.

 

Palatul BNR

 

La o jumatate de secol dupa ce a luat nastere ideea de a fi infiintata o Banca Nationala, a fost publicata in „Monitorul Oficial” Legea pentru crearea unei Banci de Scont si Circulatiune.

Astfel se puneau bazele a ceea ce reprezinta astazi Banca Nationala a Romaniei - institutie de credit si de asemenea unic emitent al bancnotelor.

 

Banca Nationala a Romaniei s-a implicat de-a lungul istoriei in sustinerea si dezoltarea economiei nationale, a contribuit la elaborarea legilor privitoare la monometalism (sistem monetar bazat pe un singur metal valutar - aur sau argint) si a sustinut din punct de vedere financiar eforturile depuse de Guvern in timpul celor doua Razboaie Mondiale.

 

Sediul central al Bancii Nationale a Romaniei este o cladire de dimensiuni impresionante, construita intre 1884 si 1890, pe fostul han al lui Serban Voda. Adresa exacta este: strada Lipscani nr.

25, sector 3, Bucuresti.

 

 

Hanul cu Tei

 

Hanul cu Tei este unul din putinele hanuri vechi care mai exista in Centrul Istoric al Bucurestiului. A fost construit in anul 1833 de catre Anastasie Hagi Gheorghe Polizu si Stefan Popovici, pe Strada Lipscani. Este singurul han istoric din Bucuresti care si-a pastrat forma de origine.

 

Astazi, fostul han este un loc in care se organizeaza galerii de arta iar in pivnita functioneaza un bar. Ies in evidenta atat portile de fier bogat ornamentate cat si fatada de sticla care este tipica Tarii Romanesti.

 

Teatrul de Comedie

 

Teatul de Comedie din Bucuresti a fost infiintat in anul 1960 de maestrul Radu Beligan. In primii ani, pe aceasta scena au jucat actori precum Radu Beligan, Ion Lucian, Iarina Demian, Stela Popescu, Amza Pellea, Dem Radulescu, Gheorghe Dinica si altii.Teatrul de Comedie este unic in Romania prin repertoriul diversificat al genului comic de la Shakespeare, Cehov sau Gogol la comedia neagra sau teatrul absurdului.

 

In anul 1963 Teatrul de Comedie a castigat "Premiul Teatrului Natiunilor", la Paris cu spectacolele "Rinocerii", de Eugene Ionesco, regia lui Lucian Giurchescu si "Umbra", de Evghenii Svart

si "Troilus si Cresida" deWilliam Shakespeare, ambele in regia lui David Esrig.

 

Notorietatea Teatrului de Comedie a fost adusa de turneele din anii 1991-1992 in mai multe orase din Marea Britanie, Columbia, Venezuela si Canada cu spectacolul "Visul unei nopti de vara", de

William Shakespeare, in regia lui Alexandru Darie.

 

In 2007 spectacolul "Revizorul", de Gogol, in regia lui Horatiu Malaele a fost prezentat in cadrul Festivalului International Fringe Edinburgh, unde a primit cronici extrem de bune, 4 stele

din 5, in cotidienele britanice The Times, The Independent, The Sunday Herald.

 

In 2002 s-a lansat Festivalul Comediei Romanesti (festCO), devenind international la a cincea editie.

 

In 2006 se lanseaza Concursul de Comedie Romaneasca si Gala Comediei Romanesti, aceste evenimente reprezentand puncte de referinta in agenda culturala bucuresteana.

 

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

17 May 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

17 May 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

17 May 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

17 May 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

17 May 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul