Biserica are hramul Sfantului Anton de Padova, mare facator de minuni al Bisericii Catolice, si a fost ridicata intre 1904-1906.
Incepand cu 1860, in Campina au venit din strainatate, s-au stabilit si si-au format familii multi catolici germani, austrieci, italieni, care lucrau la campurile petrolifere din zona.
La inceputul secolului XX, comunitatea catolica din Campina numara 500 de familii, iar Anton Raky – un reputat inginer petrolist german cu explorari la Campina si Moreni - a decis si sponsorizat ridicarea bisericii. De altfel, ctitorul a construit si podul peste raul Prahova cunoscut printre localnici drept “Podul lui Rache” si este autorul unor opere de binefacere.
Biserica din Campina impresioneaza prin frumusete (episcopul catolic de Bucuresti Raymond Netzhammer o considera al doilea monument arhitectonic din Romania), fiind inclusa din 1973 pe lista monumentelor arhitectonice.
Deasupra altarului troneaza statuia Sfantului Anton de Padova purtandu-l pe pruncul Isus in brate, reprezentare clasica a Sfantului Anton ce aminteste de intamplarea minunata din secolul XIII cand tanarului si smeritului calugar franciscan i s-a aratat pruncul Isus in slava. Un moment aparte pentru vizitarea acestei biserici este de hramul Sfantului Anton, in 13 iunie, cand are loc binecuvantarea copiilor si sfintirea crinilor (simbol al curatiei Sfantului Anton).
Biserica Sfantul Anton se afla pe strada Golesti, nr.10, din Campina. Informatii suplimentare despre orarul slujbelor la tel. 0244/33.46.30