Din lemnul brut, prelucrat si sculptat cu dalta si cu tesla si bineinteles cu multa rabdare si maiestrie au rezultat linguri cu modele deosebit incrustate in lemn, unde sunt reprezentate motive inspirate din lumea vegetala si animala. Aceste linguri sunt rezultatul a peste 30 de ani de munca din partea profesorului Ioan Tugui din Campulung Moldovenesc.
Datorita modelelor, unele linguri au primit si denumiri: lingura logoditilor, lingura casatoritilor, impletita campulungeana, lingura cu clopotei pentru femeile cicalitoare etc.
Colectia etnografica "Ioan Tugui" este formata din aproximativ 5000 de linguri din lemn – linguroaie, cause, caupuri, jintiutoare, unele cu impletituri in opt, in sase si in patru, fiecare fiind speciala datorita incrustarii reprezentate, adevarate opere de arta populara. La realizarea lingurilor s-a folosit lemn de plop, tei, arin – specii de copaci usor de modelat, precum si lemn de par, paltin, nuc, cires, tisa care permit o lucrare mai fina.
Creatiilor din lemn expuse in cadrul Colectiei etnografice "Ioan Tugui" li se adauga peste 500 de stergare, cusaturi, obiecte din ceramica si numismatice.
Informatii suplimentare la tel. 0230.311.315
Localizare: Colectia etnografica "Ioan Tugui" se afla pe str. Gh. Popovici, nr. 3, in orasul Campulug Moldovenesc, la 67 km de Suceava si la 32 km de Gura Humorului, in judetul Suceava; se ajune pe DN 17 Suceava – Gura Humorului – Vama – Campulung Moldovenesc.
Coordonate GPS: 47.532429, 25.551086
+ Toate informatiile Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung