Adauga o unitate de cazare sau o afacere pe site cazarelapensiune.ro on Facebook cazarelapensiune.ro on Facebook
Informatii proiect
Cazare pensiuni » Zona Muntenia » Judet Ilfov » Cernica » Cazare Cernica » Obiective turistice » Manastirea Pasarea
Cont turist | Cont afacere
Traditii si obiceiuri | Obiective turistice | Evenimente
Obiective turistice

Manastirea Pasarea

Manastirea Pasarea

Manastirea de maici Pasarea este înrudita cu Manastirea Cernica, în apropierea careia sa afla (vreo 6 km de mers prin padure), fiind înfiintata în 1813 de catre staretul de la Cernica, Timotei.

 

Imboldit de sora sa, Chipriana, şi de cele două nepoate ale lui, Dometia si Tomaida, staretul Timotei de la Cernica a cautat un loc de schit pentru acestea în Padurea Pustnicu, cum se numeste acum padurea ce se desfasoara de-a stânga soselei care leaga capitala de Branesti. Pe atunci, codrii în care s-au ridicat manastirile Cernica si Pasarea erau “lacasul serpilor si al altor fiare salbatice”, cum îi descria Sfântul Calinic de la Cernica. Tot astfel – “locas al serpilor si bestiilor veninoase”, descria Sfântul Ioan Damaschin sufletul care nu a primit înca pe Duhul Sfânt.

 

Se spune ca Timotei a mers cu sora si nepoatele sale prin codrul des, însotiti fiind de o pasare care cânta anume. Când pasarea a poposit pe un stejar batrân, la poalele caruia se afla un musuroi de furnici, staretul de la Cernica a hotarât ca acolo sa fie altarul bisericii manastirii, urându-le maicilor sa devina multe ca furnicile acelea. Alte surse spun ca manastirea îsi trage numele de la Pârâul Pasarea care îsi are izvorul în Padurea Buciumeni, lânga Mogosoaia si se varsa în Dambovita, la Fundeni.

 

Biserica ridicata pe vremea staretului Timotei de la Cernica (se pare ca a fost ridicata cu lemnul adus de la o biserica ce se demolase in Bucuresti si care avea hramul Sf. Nicolae) nu a durat mult. Prabusindu-se la cutremurul din 18381, o alta biserica, de piatra – biserica mare de astazi, cu hramul Sfintei Treimi, a fost ridicata în 1846 de Sfântul Calinic, pe când era staret la Cernica. Locul de altar al vechii bisericute distruse de cutremurul din 1838 este marcat astazi de o troita unde arde permanent o candela.

 

Biserica mare adaposteste moaste ale sfintilor Pantelimon, Mina si Mercurie.

Acces: La manastirea Pasarea se poate ajunge de la iesirea din Bucuresti dinspre Pantelimon, pe DN3 care merge spre Calarasi. Inaintea localitatii Branesti, pe stânga, este un marcaj care indica spre Sfânta Manastire Pasarea - un drum catre satul Cozieni, prin padurea Pustnicu. Dupa 3 km se ajunge în satul Cozieni si se face la dreapta prin sat, înca 1 km pâna la poarta manastirii. Din centrul capitalei pâna la Pasarea sunt 20 km, din com. Pantelimon sunt 10  km. Vizavi de Cora-Pantelimon sunt multe microbuze care pleaca in acasta directie.

 

Pe celalalt mal al lacului este Complexul turistic Pustnicu, care ofera un restaurant si posibilitati de agrement – pescuit sportiv, plimbari cu barca - ,  la care se poate ajunge pe un drum asfaltat de 3 km, prin padure, drum ce se desprinde din DN3 în dreptul pasarelei de cale ferata de lânga Branesti. 

+ Toate informatiile
Turnul Chindiei din Targoviste Biserica armeano-catolică din Gheorgheni In 30 noiembrie, inima Romaniei bate din Pestera Sfantului Andrei Cabana Curmatura - Piatra Craiului Superb restaurata, Vila Golescu a devenit o destinatie turistica in Campulung
GHEORGHE DRAGNE 3 Apr 2017
In ultimii 10 ani mergem-eu si sotia-destul de des la manastirea Pasarea.Chiar si ieri-02.04.2017 am fost acolo noi doi si inca o familie de crestini.A fost frumos.Multa lume in pelerinaj, foarte multi tineri.Ne-am propus sa venin mai des si sa ramanem-peste noapte. probabil in luna mai.Este curat, ingrijit totul inclusiv cimitirul Manastirii.Vom reveni -mereu-cu placere.
Trimite
Vechile sate sasesti, reinsufletite de MET

Istoria Mihai Eminescu Trust este strâns legata de importanta interventie a Printului Charles de Wales din 1987 care, într-un discurs public, s-a opus planului nebunesc al regimului comunist de sistematizare a satelor.

» Mai mult
Biserica din Homorod

La baza turnului de aparare nu trebuie sa ratati vizitarea vechiului cor al bisericii, o ramasita de arta romanica, ce pastreaza valoroase picturi murale de secol XIV, din perioada in care biserica era catolica.

» Mai mult
Viscri. Satul innobilat de Printul Charles

Satenii au inceput sa-si renoveze casele vechi, a inflorit comertul cu obiecte traditionale, iar pretul imobilelor a crescut intr-un ritm ametitor.

» Mai mult
Saschiz. Biserica si cetatea.

Biserica gotica Sfantul Stefan a fost construita in 1496. Este patrimoniu UNESCO. Cetatea taraneasca de secol XIV domina de pe deal satul.

» Mai mult
Cele mai citite articole
Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu"

Teatrul Dramatic, numit si Teatrul "Sica Alexandrescu" s-a deschis in anul 1946, pe strada Piata Teatrului din Brasov, sub denumirea "Teatrul Poporului". Numele acestuia s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor.

23 Apr 2012
Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit) Lacul Corbu - raiul crapilor (destinatie de pescuit)

La nord de Constanta, imediat dupa iesirea din Navodari pe drumul care duce spre Corbu si Istria, aveti in stanga Lacul Corbu. La intrarea in satul Corbu, un drum se desprinde la stanga catre digul care separa lacul Corbu Mare de Corbu Mic.

23 Apr 2012
Cheile Nerei (jud. Caras Severin) Cheile Nerei (jud. Caras Severin)

Cheile Nerei sunt cele mai spectaculoase si mai lungi chei din Romania. Clima submediteraneana a favorizat dezvoltarea unei vegetatii luxuriante. Drumetii trebuie sa fie atenti insa la viperele cu corn din zona.

23 Apr 2012
Schitul Ialomicioara Schitul Ialomicioara

Suntem la poalele muntelui Batrana, foarte aproape de inima Bucegilor. Pasii nostri au urmat calea veche de piatra, desprinzandu-se din drumul care ne-ar purta pana in fata Hotelului Pestera. Astfel, ascultand susurul Ialomicioarei pornim, in...

23 Apr 2012
Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa Slanic Prahova - cea mai mare salina din Europa

Cunoscuta drept cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este, astazi, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

23 Apr 2012
Recomandarile turistilor
Complex Turistic - Pastravaria Albota Sibiu / Sibiu si imprejurimi " Frumos concept ,peisaj pitoresc si mancare buna.Pestele este din pastravaria proprie.Mancarea este buna dar preturile sunt foarte mari. " 12 Apr 2016, ivanov adrian
Pensiunea Cabana 7 Brazi Oravita / Banat " Camere "parfumate" cu un odorizant cu un miros enervant care sa ascunda mirosul de mucegai, cada de dus de la baie fara usi, tavanul de la baia... " 16 Aug 2017, Gogu
Pensiunea Ana Targu Mures / Tinutul Secuiesc " Nimic bun " 20 Jun 2017, I L
Cabana Sculptor Colibita / Transilvania " Foarte frumoasă deschidere către lac, atmosferă plăcută, intimă, primitoare. " 18 Sep 2017, Bodea C.
Pensiunea SEPTEMBRIE Eselnita / Cazanele Dunarii " locatia este OK, natura ii ajuta " 28 Jun 2016, dumitriu arina
Partenerii proiectului Intreprinzatori in Turism - Pensiuni in Romania:
Ai o pensiune? Intra in sistem Termeni si conditii Sitemap Contacteaza-ne
© 2011-2021 CazareLaPensiune.ro - Toate drepturile rezervate
Conţinutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Contact cazarelapensiune.ro
* Atentie! Acest mesaj este adresat administratorilor portalului! Pentru a contacta o unitate de cazare folositi butonul "Rezerva" sau adresa de contact a unitatii.
Trimite mesajul